30 iul. 2009

Rezultate exit-poll Basarabia. Calcule...

PCRM - 40,5% (43 mandate)
PLDM - 17,6% (19mandate)
PL - 16,5% (18 mandate)
AMN - 8% (8 mandate)
PDM - 12,8% (13 mandate)

calculele pleaca de la urmatoarele cifre (in idee in care pentru alegerea presedintelui tarii e nevoie de 61 de mandate din totalul de 101)
- comunistii - 43 mandate
- opozitia liberala (PLD + PL + AMN) - 45 mandate
- PD (sa zicem formatiunea mai de centru) - 13 mandate

variante
- comunistii + PD = 56 mandate
- opozitia + PD = 58 mandate

In aprilie (cand PD nu intrase in Parlament), comunistii au avut 60 de mandate si - in ciuda faptului ca (asa cum au fost acuzati) ca au folosit presiune, santaj, mita - nu au reusti sa mai capaciteze un vot. Pentru ca nu au agatat "votul de aur" au fost reluate alegerile.
Acum au 43 de mandate (pe exit-poll). Chiar si cu inca 13 de la Marian Lupu si PD, Voronin si ai sai tot mai au nevoie de 5 voturi (pana la 61). Daca nu au luat un vot in aprilie vor lua acum cinci?

Opozitia liberal plus PD are 58 de voturi. Ar mai fi nevoie de 3. Vorba cuiva: daca 3 sau mai multi deputati comunisti ar vota cu opozitia, aia nu ar trada ci ar merge in pas cu istorie.

Se numara voturi in continuare. Se vor face negocieri. Se va scrie sau se va manji istoria...

5 comentarii:

  1. Eu nu inteleg cum naiba au iesit IAR comunistii... asta nu face decat sa le dea apa la moara si sa le dea voie sa spuna ca Romania s-a amestecat degeaba in treburile interne ale Moldovei...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ neamtu
    au iesit iar comunistii dar au cazut de la 49 la suta la 41; de la 60 de mandate la 43... :)
    nu poti acuza pe cineva ca se misca lent pe net cand el are acasa lumanare si nu curent electric iar computerul l-a vazut doar in poze...
    - in timp ce la ora 21, protv chisinau dadea rezultate exit poll, pe televiziunea nationala (67 la suta din moldoveni o vad doar pe aia) se dadea desene animate; apoi dans sportiv; apoi dans din buric...

    RăspundețiȘtergere
  3. daca opoziti aface o coalitie solida o sa fie ok si in sfarsit bolsevicii o sa fie fati la o parte...cu greu ce-i drept dar va scapa tara de ei pana la urma...este incredibil oricum ca inca mai sunt votati de ignorantii din zona rurala a tarii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cum ziceam pe aiurea : in anumite situatii singura rezolvare este mitraliera.Valabil si pt bolsevicii lui Voronin.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ nationalism-MH... evident ca ziceai pe aiurea; in 2009, pana la mitraliera sunt multe alte solutii; sunt curios daca aveti si mesaje fara cuvantul mitraliera... :))

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!