12 iun. 2010

Directorii Dedeman imping bodyguarzii in penal: PERCHEZITIE FARA MANDAT SI LIPSIRE ILEGALA DE LIBERTATE

-Promiteam in urma cu cateva zile ca voi povesti ceva despre controlul facut cu japca clientilor de catre paznicii de la un magazin. Era vorba de Dedeman si grabit fiind - se intampla acum cateva zile - am aratat si bonul de casa si sacosa cumparata de la Dedeman in care pusesem produsele luate de la ei. Mi-am dat seama apoi ca am acceptat sa fiu luat de fraier, sa fiu perchezitionat de un individ care nu are acest drept (pentru cei predispusi la comentarii gen "erai pe proprietate Dedeman" fac precizarea ca produsele odata platite imi apartineau mie si ca perchezitia corporala e clar reglementata de lege si in nici un caz nu poate fi dispusa sau realizata de un reprezentant al firmei de paza).
 Interesandu-ma despre practica asta aplicata de directorii (batuti in cap evident) a unor mari magazine am aflat ca, de fapt, prin aceste controale se incearca prevenire unor furturi comise de retele de hoti care actioneaza cu complicitatea casierelor (o sa va spun mai jos care e mecanismul).
Oricum, acum cateva ore am intrat in Dedeman (sa iau combustibil pt gratar). Intru (cu mainile in buzunare, fara nici un bagaj), iau produsul, ajung la casa, cer si o sacosa si platesc.
La usa, in fata mea se posteaza, vigilent foc, un individ cu o salopeta grena pe care scria "Paza Dedeman". Intinde mana - ce tupeu - spre bon. Mi-l si cere. Il intreb cu ce ocazie. Imi zice ca sa verifice marfa. Il intreb a cui e marfa si zice "marfa de la Dedeman". Ii explic 'telectualului cu salopeta ca in sacosa am marfa mea, ca tocmai am platit-o si am devenit, deci, proprietar.
El imi zice ca vrea sa verifice si-mi arata si un anunt prin care "conducerea Dedeman roaga" clientii sa prezinte bonul de casa. Ii explic ca nu ma intereseaza rugamintea sefilor lui - ca nici nu-mi este juridic opozabila - si ca si eu il tot rog pe Obama sa-mi faca un serviciu. Obama nu tine cont de rugamintea mea, deci si eu am dreptul
sa am o anume parere despre "rugamintea conducerii Dedeman". Nu spun ce parere si ce as face cu rugamintea lor pt ca mai sunt si copii care pot citit blogul...
Eu căpos, tipul si mai căpos. O tine pe a lui si ma anunta ca nu plec pana nu ii arat bonul. Si se si baga cu umarul in mine, pana ma atinge (nu violent ci asa, ca sa+i simt rasuflarea). Il intreb de ce ma controleaza la iesire daca are dubii cu privire la corectitudinea de la casele de marcat. Incearca o gluma: "Poate v-a batut ceva in plus", ii spun ca nu am nevoie de serviciile lui de avocat sau matematician. Plusez si-l intreb daca problema e de marcare subdimensionata. Aproba din priviri. Ii spun ca in cazul asta sa pazeasca pe casiere. "Nu pot sa stau la toate casele", zice respectivul intr-un acces de sinceritate.
Deja era circ in toata regula, fix in usa de iesire dintre magazin si hol. Ii spun ca daca are suspiciuni ca am furat ceva sa faca bine sa sune la 112, la Politie sau unde vrea el. Imi zice ca nu suna dar ma anunta - impertinent! - ca nici eu nu plec.
Cu chiu cu vai - cu tiganeala, cu inca un pas si tot asa - ajung la usa magazinului (usa care da in parcare). Tipul mai face o incercare: sa-i arat macar ce am in sacosa. Ii explic iar ca in sacosa am bunuri care sunt proprietatea mea si-l rog sa transmita sefilor lui ca sunt niste dobitoci!!!
Trec de el, fac doi pasi, ma opresc si-i zic ca, daca totusi are dubii, sa reclame la Politie, ii arat masina in care ma urc, ii spun numarul masinii si numele meu (sa stie Politia de unde sa ma ia!). Si plec la masina in care ma astepta sotia si doi dintre copii.

* Cum actioneaza hotii:
- COMBINATIA CU CASIERE: e vorba de retele care se bazeaza pe complicitatea casierei (benevola sau obtinuta in urma unui santaj care pleaca ori de la imprumuturi ori de la infidelitati). Hotii aleg din raft produse cu volum mare si valoare mica dar si produse mici ca volum dar mai scumpe. La casa, sunt marcate doar cele ieftine si care sunt si mai vizibile. Eventual - pentru a pacali camera de observare - casiera da cu cititorul de pret si in zona produsului scump DAR NU PE CODUL DE BARE. De multe ori, scaneaza propria mana stanga.
- COMBINATIA FARA CASIERE: produsele mici dar de valoare sunt luate din raft dar nu sunt puse in raft sau carucior ci (in colturi care ies din raza de actiune a camerelor de vederi) sunt dosite pe sub haine sau pantaloni. Degeaba verifica cerberii la usa cosul sau sacosa... :)) :)) :))

* Consultanta juridica gratuita pentru directorii incompetenti de la Dedeman (si de la alte firme care procedeaza la fel)

"(1) Perchezitia corporala se efectueaza de organul judiciar care a dispus-o, cu respectarea dispozitiilor art. 104 alin. 1, sau de persoana desemnata de acest organ. (Art. 106: Efectuarea perchezitiei corporale - Codul de Procedura Penala)"
" (1) Organul judiciar care urmeaza a efectua perchezitia este obligat ca, in prealabil, sa se legitimeze si, in cazurile prevazute de lege, sa prezinte autorizatia data de judecator. - Art. 104: Procedura perchezitiei"
Conform legii, perchezitia poate fi dispusa de judecator, de catre procuror sau de organ de cercetare penala.
Bineinteles ca in caz de infractiune flagranta, legea permite (tot politistilor) efectuarea de perchezitii fara mandat sau de controale corporale (prin control corporal se intelege atat controlul hainelor cat si a bagajelor).
Inutil sa spun ca vigilentul cerber de la Dedeman vazuse ca vin dispre casa de marcat si ca prin sacosa transparenta se observa (daca ar fi avut ochi) ca e vorba de o banala sticla).

Intamplari similare:
"Sa-si educe angajatii!"  - la Bacau
"Atitudine la Dedeman Targoviste"
"Clintii Dedeman tratati ca infractorii" - Monitorul de Botosani
"Recrutari cu cantec la Dedeman" - asa sefi asa angajati
"Dedeman, acuzata de terfelirea imaginii femeii" - cand sefii Dedeman au acceptat promovarea ideii ca "toate femeile sunt curve" s-au gandit si la cele din jurul lor?

Final:
Oare de ce am impresia ca daca ar lua cineva la puricat arhivele video de la camerele de observare ar vedea cum vajnicii paznici se reped la clientii clar seriosi (inclusiv femei sau batrani) si ca intorc capul in cealalta parte cand e vorba de gasti de bronzati cu lanturi la gat?

P.S. 1 - Pt cei tentati sa spuna ca as avea ceva cu Dedeman si ca aceeasi ineptie se intampla si la Metro sau Selgros - v-a zis cineva ca numai la Dedeman sunt directori cu neuroni care sufera de singuratate?

P.S. 2 - Pentru alti 'telectuali de la Dedeman care s-ar gandi ca ar putea continua abuzurile dar ar fi mai putin vizibile daca nu intra "carcotasi" ca mine in magazinul lor - am o gramada de amici care ar fi fericiti sa foloseasca - la rugamintea mea - o camera ascunsa :)) :)) . Dupa seriile "Superman" sau "Batman", am putea face - si difuza pe youtube - o serie f interesanta cu "Dedemani in actiune"


18 comentarii:

  1. Super ! Când îmi FAC timp, revin să le citesc pe toate din "SERIE" ... şi aş zice SĂ DAŢI şi pe YouTube !
    ~
    Eu, în Capitală, DE SĂRBĂTORI, am vrut să fac o poză fetiţei ... în FAŢA Bradului !
    Au TĂBĂRÂT DOI pe mine ... că NU am Voie !
    Le-am explicat degeaba că ESTE ZONĂ PUBLICĂ (da, dar Bradul ESTE proprietate), că NU ESTE ZONĂ MILITARIZATĂ (acelaşi răspuns TÂMP), le-am spus că DACĂ VREAU ... TOT fotografiez ... ŞI AU MAI VENIT DOI !
    ...
    DEVENISEM ... PERICOL NAŢIONAL !
    ...
    a fost scandal, cam 5 minute ... căci MAI IMPORTANT decât IMBECILII, erau: nevastă-mea şi fetiţa ... care se ÎNDEPĂRTASERĂ de la "CIRC" !
    I-am întrebat, că : DE CE L-AU MAI PUS ACOLO ?
    Mi-au răspuns, că: NU-I TREABA TA !
    Deci:
    Nu-i treaba ... TA !
    Ţara mea DE BAŞTINĂ ... nu mai este TREABA mea !
    ~
    Din cauze ASEMĂNĂTOARE, suntem conduşi de ACEŞTI ... CRIMINALI !
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot la Dedeman Piatra Neamt, daca iei anumite produse mici (care nu au fiecare pretul pe ele) trebuie sa-ti faca responsabilul de la raft un fel de bon (cate produse sunt si cat costa).
    Dureaza chiar si cate o ora sa dai peste un astfel de angajat. Cand dai de el iti spune sa astepti ca el mai are si alta treaba.
    Parerea mea e ca ori magazinul asta nu are director, ori directorul a fost angajat pe pile. Dar pile babane la cat de proasta e organizarea activitatii personalului...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eiii, la astia, la Dedeman, poti scrie un roman cu nesimtirea angajatilor. Ajung intr-o zi la casa cu cateva produse in cos. Blonda de la casa statea de vorba cu una (tinerica, subtirica) careia i se vedea despicatura fundului (intre bluza si blugii cu talie joasa). Am retinut episodul ca asta subtirica, la trei cuvinte folosea "tuuu, fataaa". Povestea despre faptul ca isi schimba iubitul ca actualul prea o tine sub papuc si nu o mai lasa cu gasca prin cluburi...
    A durat vreo cinci minute pana blonda si-a mutat privirile si in produsele mele, abia dupa vreo cateva rugaminti din partea mea.
    Ailalta chiar mi-a replicat : "Ce va grabiti asa, ca doar nu e aglomerat... Hai, tu, fata, marcheaza ca se grabeste domnul..."

    RăspundețiȘtergere
  4. Breee, au aia de la Dedeman de la Dva Rosie o lene in ei de ai zice ca-s bugetari la care le taie Bocul cel Mic din salarii.
    Mie imi creeaza impresia ca ei fac munca voluntara si de aia se misca in dorul lelii. Sau poate is platiti dar dau spaga la director si de aia nu-i pune nimeni la munca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai, daca intr-o zi ar veni deghizati directorii de la Dedeman de la Bucuresti sa cumpere din magazinul din Piatra Neamt s-ar scarbi asa de tare ca nu ar mai cumpara in viata lor din magazinele lor.
    Pun pariu ca astia de la Dedeman cand sunt la randul lor clienti - in alte magazine, in vacante, la orice firma care vinde produse sau servicii - sunt foarte pretentiosi ca, vorba aia, lucreaza intr-o multinationala.
    ce ar fi cand ajung la medic ei sau apropiatii lor sa fie operati asa cum presteaza ei servicii? Va dati seama ca f repede, Dedeman ar ramane fara 90% din patroni si angajati (ca or fi si 10 la suta care au bun simt...)?????

    RăspundețiȘtergere
  6. In esenta ai dreptate.
    Problema e ca daca vreau sa nuantez pe tema asta,o sa stergi postul asa cum faci cu toate posturile care se abat fie si cu 1 % de la linia trasata.
    Succesuri in continuare in monologuri!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ doar atat:
    - nu am inteles a cui era bradul, primaria generala sau de sector dar asta oricum nu are legatura cu atitudinea cerberului care, evident, era cu handicap din nastere - LIPSA DE CREIER!!!
    @ marcu:
    - si eu am patiti faza cu bonul cu cateva zile inainte, pt 5 coliere; pe rafturile din jumate de magazin nu era nimeni sa dea un raspuns, darmite sa mai dea bon; recunosc insa ca de la casa a plecat sa rezolve problema chiar casiera;
    cat priveste felul in care a fost angajat directorul, cei de la dedeman probabil ca stiu mai bine;
    @ george - fara comentarii
    @ edy - poate lenea e de la canicula
    @ anonim - :))
    @ gelu - in esenta si tu ai dreptate; vorba cuiva: e blogul meu si fac ce vreau; si is satul de fatarnicii... inseamna ca alea 3-4 comentarii cenzurate (din istoria blogului) is de la tine;
    inteleg ca tu nu ai o problema cu subiectele ci cu mine; daca e asa, plimba ursul...

    RăspundețiȘtergere
  8. Aia care dau ordine cretine subordonatilor sunt cretini! Paznicul ala e nevinovat - el e impins in ridicol de altii care ar trebui sa aiba si creier. Dar n-au!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti belea. Mai sunt vreo doi ca tine si innebuniti o lume intreaga.
    Aia de la casa isi dovedesc utilitatea atunci cand la casa, clientului, i se trec pe factura mai multe produse decat are in carucior.
    De fapt, asta este si rolul lor: marfa sa corespunda cu factura ca si romanul este inventiv: ia un cod de bare de pe un produs ieftin si il pune pe un altul mai scump.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ anonim (cu beleaua) - oi fi eu belea dar nici tu nu ai inteles nimic asa ca nu mai citi texte pe care nu le intelegi.
    Hai (pornind de la comentariul tau) sa-ti mai fac o traducere:
    - "aia de la casa" - nu am contestat utilitatea sau dreptul firmei de a pune la casa, INAINTE CA EU SA PLATESC, 7 casiere, sau 7 paznici, sau 7 directori - cand produsul e marcat, pe display apare si pretul si denumirea produsului - orice ageamiu si-ar da seama daca, asa cum zici tu, pe un produs a fost lipita o alta eticheta in dreptul celei initiale;
    - eu ma refeream la paznicul care iti controleaza produsele DUPA CE PLATESTI, DUPA CE PRODUSELE AU DEVENIT DEJA ALE TALE!
    - e deja complicat si ar trebui sa-ti explic mult si bine pe intelesul tau ca, desi acea "perchezitie" se desfasoara la usa, in sediul vanzatorului, e ca si cum s-ar petrece in parcarea magazinului sau, la un kilometru sau zece distanta, pe strada. E o perchezitie ilegala, fara mandat.

    ps - citesc comentariul tau si ma crucesc! unde ai vazut tu in acest text (sau in precedentul) ca eu ma refer la atributiile celor "de la casa"? daca tot ai computer, de ce nu folosesti solitaire-ul?

    RăspundețiȘtergere
  11. iata si opinia unui fost angajat la dedeman timisoara.Pana la deschiderea magazinului timp de 1 luna jumatate,tot ce tine de munca de santier(ridicat grinzi,lonjeroane de 10 kg de pus sus pe rafturi de 7 m lungime,fara nici un echipament de protectie(manusi,casca de protectie,harnasament),maturat pe jos,dat cu mopul,varuit,descarcat zeci de tiruri intr-o temperatura de 30 grade C,dat cu burghiul gauri,dat cu gletul) este facut de consultantii de vanzari care au fost mintiti la angajare ca pana la deschidere vor aranja doar niste rafturi(asa generic).Totul pentru 900 lei brut adica vreo 700 ron.Nu se respecta programul de lucru de 8 ore stipulat in contract.Am stat in fiecare zi 11 ore,deh sa nu cumva sa amane deschiderea.Daca cumva cereai o casca de protectie erai amenintat cu desfacerea contractului.Multi se ridicau pe schele la 7 m inaltime doar in blugi si adidasi.Deh o firma de constructii le lua prea mult pentru aceste operatii.Cea mai proasta organizatie de retail in ceea ce priveste respectarea legii in toate privintele.

    RăspundețiȘtergere
  12. de ce nu imi dati mesajul pe blog?

    RăspundețiȘtergere
  13. @ anonim (precedent)

    publicam neica mesajul, dar dupa vizualizare; si nu stau non-stop cu ochii in monitoare...

    RăspundețiȘtergere
  14. E dubioasa treaba cu controlatul in bagaj.Adica intri fara bagaj in magazin,iei marfa de pe stand,ajungi la casa,o platesti si o pui intr-o geanta cumparata tot de la ei,si culmea sa te mai si controleze al iesire.Eu am fost la Dedeman Timisoara aseara pentru o cotiera auto.Am stat degeaba pe stand asteptand sa vina vreun consilier si nika.Cum se face ca directorul dedeman Tm se lauda in presa ca a angajat 210 persoane in tot magazinul si pe anumite standuri nu vezi pe niciunul.La casa platesc produsul si astept bonul. Lehamitea intiparita pe fata casierei imi sugereaza ca ar trebui sa plec fara bon.Pe acel aparat a aparut suma,am platit iar casiera nu a apasat nici un buton de pe aparatul fiscal pentru a inregistra iesirea de marfa.Asa ca ne uitam unul la altul fara sa zica nimic.Dau sa plec fara bon cand imi aduc aminte de taranii de la iesire.Asa ca rezist cu stoicism pana se sinchiseste troglodita sa scoata bonul.Mi-l paseaza sictirita,ma duc spre iesire iar o varstnica de la iesire sub forma de paznic nici numai asteapta sa il dau ci mi-l smulge din mana.In Metro si Selgros se mai intampla asa ceva ,in rest pe nicaieri.O sa ma duc de aici inainte la Praktiker,caci acolo nu fac asemenea ilegalitati.

    RăspundețiȘtergere
  15. sunt angajat la dedeman timisoara..nu cont ce functie am dar cand au fost rromi la ciordeala si in poseta doamnei sau gasit 3 masini de gaurit Bossh ??? daca ii pana acolo ne platiti voi pierderile de pe magazin???hai sa aud ca tot va luati de dedeman ... si app veniti la timisoara sa vedeti cum se comporta consultanti de vanzari cu clienti..at nu osa ne mai criticati;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt angajat dedeman roman. zilnic avem ciori in magazin. daca nu ar fi controlul magazinul ar merge in pierdere.

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt angajat dedeman ...si sunt naspaaa cei mai varza

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa vezi la dedeman arad e o javra la gradina umbla cu 3 barbati o data si aia tine cu ea. Are sami dea o groaza de lucruri si nu vrea e o hoata o duc la politie nam ce face

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!