24 iun. 2010

(Iar) INUNDATII LA SLOBOZIA - ROZNOV - NEAMT (23 iunie 2010)

Iar mi-am luat portia de apa si frig la inundatii la Slobozia - Roznov (judetul Neamt). Stati linistit, nu pozez in erou iar udeala si deplasarea mea pana acolo nu se compara cu chinul si supararea acelor oameni care vad puhoaiele venind peste ei, care cum se aduna norii stau cu un ochi pe cer si cu unul la baltoacele din batatura sau de pe ulite. Dar pozele (facute de Gabi Apetrii) vorbesc mai bine decat orice observator (puteti da clic pe ele ca se maresc):








Legenda foto:
1, 2, 3, 4 si 5 - nu, apa pe care o vedeti nu e cursul sau albia paraului Cracau - apa respectiva curge pe strazi sau ulite din Slobozia
6 si 7 - oamenii isi apara gospodariile de apa care ar putea veni din strada cum pot si cu ce au la indemana (dar vorba unuia - "pun saci de nisip la poarta dar apa puhoiul poate veni si prin gradina)
8 si 9 - apele umflate ale Cracaului

2 comentarii:

  1. Domnule Daniel, sunt din Slobozia si acum sunt in Italia la munca. Mi se rupe sufletul cand vad pozele astea si va multumesc ca ne mai tineti la curent - si cu bune si cu rele - cu ceea ce se intampla in locurile noastre natale, acolo unde ne-am lasat inima.
    Va rog sa ma ajutati cu o informtie: stiti cum ce se mai intampla cu lucrarea aia, cu canalul inceput care ar urma sa apere Slobozia noastra draga de alte inundatii?
    Spuneti-mi daca aflati ceva. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Lili
    vestea buna e ca in sedinta de guvern din 30 mai s-au mai aprobat 38 miliarde pt continuarea lucrarilor; decizia respectiva a aparut in M.O. din 21 iunie; din acei bani se pot plati de catre Apele Romane (beneficiarul lucrarii) restantele la constructor si finanta alte lucrari necesare; banii nu acopera totalul de finantare dar... cu Dumnezeu inainte.
    Constructorul a adus deja utilajele la Slobozia si cum se "imbuneaza" vremea se apuca de lucru.

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!