1 iul. 2009

BLOG-JUSTITIE IN CAZUL MONICA IACOB RIDZI (da si tu o sentinta pana se pronunta Justitia)

Exercitiu de imaginatie: faceti parte din juriul care trebuie sa se pronunte in cazul Monica Iacob Ridzi. Nu, nu in cazul vinovatiei ei juridice cu privire la capetele de acuzare inaintate procurorilor (de asta se ocupa DNA si, daca e cazul, ulterior judecatorii). Voi hotarati - ca intr-un contencios administrativ - daca Ministrul Tineretului si Sportului trebuie sau nu sa-si pastreze functia pana la lamurirea juridica a problemei.
Cand votati in sondajul din coloana din dreapta si (eventual) cand comentati luati in calcul si aceste elemente:
- e vinovata "ministresa" sau e vorba de o campanie impotriva ei (sau a PDL, sau a lui Base) ?
- plangerea penala inaintata de PNL e motivata de grija pt banul public sau e doar un episod dintr-o telenovela eminamente politica?
- confirma Monica Iacob Ritzi, prin prestatia ei administrativa sau politica, sperantele in reformarea clasei politice?
- lungirea scandalului dauneaza imaginii PDL (partidul care a propulsat-o si care urmeaza sa intre intr-o apriga campanie electorala)?

Pentru cateva clipe sunteti fie membru al acestui juriu al blogosferei, fie (va imputernicesc eu) sefi ai guvernului si ai PDL. ANALIZATI cazul, VOTATI (in sondajul din coloana din dreapta, sus) si COMENTATI. (Inutil sa spun ca sunt sigur ca indiferent de simpatiile politice, parerile pot fi oricat de acide la adresa "celorlalti", dar insultele, acuzatiile neprobate sau expresiile care dauneaza grav dezvoltarii minorilor vor fi DELETE). Bafta!

update: acest sondaj nu intentioneaza, in niciun caz, substituirea Justitiei; scopul sau este doar testarea perceptiei opiniei publice despre acest scandal

3 comentarii:

  1. eu zic asa - sa plece chiar si in bahamas dar numai cu bilet dus;
    eu sunt pdl-ist, tot la tineret, si mor de ciuda acum gandindu-ma cat trebuie sa muncim in plus, in campanie, ca sa recastigam voturile pe care le pierdem din cauza ei. cred ca a facut un mare rau partidului

    marcel

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca madam Ritzi- Pitzi e vinovata. Sau mai vinovata ca altii, pe care nu-i deranjeaza nimeni, nici macar cu o floare.
    Dar pana la stabilirea unei vinovatii judiciare sau a nevinovatiei, este clar ca aduce evidente prejudicii de imagine partidului si colegilor. Cred ca Boc sau Basescu ar trebui sa-i explice acest lucru - daca ea nu pricepe - si sa o determine sa faca un pas inapoi.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am cam saturat ca de cate ori este acuzata o persoana publica de oarece manarii, imediat aceasta sa inceapa sa pozeze in victima unei campanii politice. Nu stiu daca PNL-ul a facut-o din considerente morale sau nu, dar asta nu e important pentru mine ca alegator. Daca s-a ajuns ca o comisie parlamentara sa o declare vinovata, presupun ca acest lucru s-a facut pe baza unor probe greu de tagaduit. In cazul asta trebuie asteptat ca justitia sa preia cazul si sa-l rezolve, dar pana atunci d-na ministru ar face bine sa faca un pas inapoi. Acuzatiile sant mult prea grave ca sa le poata ignora. Oricum daca mai apar multi ca ea, s-ar putea ca nava PDL-ului sa ia apa.

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!