15 iul. 2009

Gabriel Apetrii (Agerpres + 1 TV Neamt) a intrat in Republica Moldova


Jurnalistul Gabriel Apetrii (Agerpres & 1 TV Neamt) a reusit astazi sa intre, in sfarsit, pe teritoriul Republicii Moldova (in urma cu doua zile ii fusese refuzat accesul pe motiv ca nu are certificat HIV - SIDA).

In vama a avut loc, fireste, un interogatoriu cu repetitie care a durat si azi cam o ora (12 - 13), timp in care, ziaristul a trebuit sa raspunda de n ori la aceleasi intrebari:
1. Ce faceti in Republica Moldova?
2. Daca sunteti ziarist de ce veniti asa de devreme ca alegerile is peste doua saptamani?
3. Ce misiune aveti ca ziarist? Cum veti scrie stirile?
4. Unde veti locui (adresa exacta)?
5. Ce aparate si tehnica aveti? (s-a facut si perchezitie).

Jurnalitul Gabriel Apetrii a fost intrebat azi de seful Vamii din R Moldova (care l-a recunoscut si i-a zis pe nume, "domnul Gabriel") daca si-a scos acel certificat cerut in urma cu doua zile. Apetrii a raspuns da, dar seful Vamii nu a cerut sa-l vada, nu a fost curios daca Apetrii chiar are certificatul.
In acest moment - 13,56 - Gabi este la jumatate de ora de Chisinau.

update1: a intrat in locuinta inchiriata din Chisinau - nu a gasit (asa cum ma asteptam) o cafea pregatita de vreun "binevoitor", ca pentru un om sosit dupa un drum lung... :)

update 2 - 15 iulie, 11,32 - am vorbit cu gabi muuuuult si muuulte pe mess; e ok; ceva dor de casa, dar deja a trecut o zi si mai sunt doar 16 :)


9 comentarii:

  1. asteptam detalii cu nerabdare...pacat...basarabi nu se va mai intoarce vreodata la noi... intra si la mine pe blog,macar la misto...comenteaza, nu cenzurez...

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa fie detalii pt ca am stabilit cu gabi sa vorbim zilnic - si pe tel si pe mess - chiar astept sa intre intr-un sfert de ora pe mess

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari gazetarilor care, pt lefuri in general mici, isi asuma riscuri considerabile si se sacrifica pt democratie

    victor

    RăspundețiȘtergere
  4. 13 ore de stat in vama?
    mamaaaaa ce nervi...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ adidas: nu 13 ci una; nu ai fost atent
    "In vama a avut loc, fireste, un interogatoriu cu repetitie care a durat si azi cam o ora (12 - 13)..."

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ce se mai sacrifica de dragul democratiei!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @ultimul anonim
    - am fost tentat sa-ti sterg comentariul; dar l-am lasat :D ca sa-ti zic ca nu o fi nici un sacrifiu daca totul iese bine (si sa dea Dumnezeu sa fie asa); dar daca nu avem sacrificiu, avem un mistocar ieftin si anonim - adica tu!

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!