4 iul. 2009

POHTITI LA CETATEA NEAMTULUI (sunt asteptati Basescu, Boc, Udrea, Paleologu)




Cetatea Neamtului isi redeschide portile. De pe 3 pana pe 5 iulie, Zilele Cetatii Neamtului (manifestare in cadrul careia isi redeschide portile acest obiectiv) vor transforma Targu Neamt in capitala epocii mediavale romanesti.
Si (sus) la Cetate, si (jos) la Stadionul Municipal vor avea loc diverse evenimente (in premiera pentru aceste locuri): domni si domnite, personaje din Apus de Soare care intampina musafirii, slujbe de sfintire a Paraclisului Sf Nicolae din Cetate, targ medieval (pe stadion), parada a porturilor, a mestesugurilor, demonstratii de manuire de arme etc.
Nu vor lipsi spectacolele de arta traditionala si nici jocurile de artificii.
Gazdele (presededintele CJ Neamt - Vasile Pruteanu, primarul de Tg Neamt - Decebal Arnautu, de Piatra Neamt - Gheorghe Stefan si prefectul Mihai Archip) asteapta zeci de mii de turisti la acest eveniment.
Printre cei invitati sa pohteasca la Cetate se numara presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrii Elena Udrea si Teodor Paleologu, mitopolitul Teofan al Moldovei. Patriarhul Daniel va transmite un mesaj care va fi citit in timpul slujbei de duminica, in care apreciaza eforturile de redare a valorilor traditionale romanilor si in care, de asemenea, multumeste pt decernarea titlului de cetatean de onoare al orasului Targu Neamt.

background: Zilele Cetatii Neamtului sunt organizate la putin timp dupa reabilitarea acestui obiectiv turistic (investitie de peste 3 milioane de euro)

2 comentarii:

  1. Invitatii lu' peste, mi se intoarce stomacul pe dos, un pitic urat din toate punctele de vedere, un primar tradator din pct de vedere a culorii politice, etc. In loc sa ridici orasul Tg. Neamtla un nivel egal cu Piatra NEamt, cel putin, te ocupi cu altceva dl primar. Foloseste mintea aia pe care o ai, daca ai asa ceva, si da dovada de om gospodar si nu de altceva, ca burta mare ai, sa schimbi partidele ca sa ramai in frunte mai rau ca un paduche stii, dar sa stai cu gura pe cei care trebuie sa reabiliteze caile de acces in oras nu stii. Stii numai sa iei, dar sa dai inapoi, ai invatat? Pe cei care au muncit acolo la cetate i-ai rasplatit macar cu o vorba buna? Pe oamenii care au stat departe de familiile lor, ca sa termine acest proiect pentru "edilii" mareti i-ai rasplatit macar cu o strangere de mana si cu un multumesc din suflet? Sunteti penibili, trebuie sa fiti voi in fata, dar habar nu aveti ce e in spatele vostru, trebuie sa faceti totul in numele politicii, scarbos!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ anonim
    mie mi se pare ca si comentariul tau ascunde o suparare si ceva sageti politice...
    - afirmatiile cu luat sau dat trebuie probate. altfel raman pareri si atat
    - oamenii "care au stat departe de familii" nu au fost platiti?

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!