28 mai 2009

Tonomatul Ciutacu a avut-o pe Eba. In emisiune, profesional si elegant...

Emisiune soc , joi seara, la Antena 2. Victor Ciutacu versus Elena Basescu (alias EBA). Nu sunt votant al fetei presedintelui si nici fan al acesteia. In principiu nici al prestatorilor de la trustul media al "mogulului" Voiculescu (cel care pe blog se autonumeste cool mogul).
Dar, din start, inca dinainte de emisiune nu am crezut nici in predictibilitatea clasica ce anunta un fel de lupta in arena, de tipul Ciutacu sare ca leul la beregata capritei Eba sau ca odrasla prezidentiala (care totusi nu are alura de academician).
Ei bine pot sa-mi trag cabinet de prestari servicii "mama omida". Am nimerit-o. Fara a fi extra-terna, emisiunea nu le-a placut sigur amatorilor de scandal, de crime in direct, de executii publice.

CIUTACU...
... a demonstrat ca dincolo de abordarile personale fata de partide sau persoane, stie si deontologie si are si caracter. Spre deziluzia unora probabil, nu a ciuruit-o pe odrasla marinarului cu gloantele pe care i le datoreaza tatalui. A pus intrebari si neutre si cateva incomode (gen de unde banii pt bannere si alte cheltuieli, cum ar suna numele Elena Basescu - Hrebenciuc, cum e cu sprijinul pe care-l primeste in campanie de la PDL-isti cu staif, inclusiv de la Pinalti etc), dar le-a adresat sec, fara sa etaleze mania procurorului cu pulanul pe masa si cu doctrina prolectultista in loc de cod penal. Adica a fost profesionist. Cum 1000 de ani de acum incolo nu ar fi reusit sa fie alti jurnalisti (care erau tentati sa dea fie in pupincurism, fie sa ciuruiasca mai ceva decat comisarul Moldovan...)

EBA...
nu a fost geniala. Nici nu avea cum. A fost normala. Adevarata. Cu cateva usoare balbe (dar fara vreun nou dezacord care sa-i desavarseasca renumele in domeniu), cu o tentatie muieratica de a vorbi peste Ciutacu (amendata finutz de moderator). Surpriza placuta: a fost, in mare, coerenta si chiar a avut bunul simt sa zica "nu stiu sa spun" de vreo doua ori (spre deosebiri de granzi din politica care-si dau cu parerea-n gard si cand nu cunosc subiectul sau nu au inteles intrebarea...
Aaaaa, sa nu uit: referindu-se la fostii ei colegi de partid care o ajuta (ca acum e independenta, nu?), Eba a ales drept exemplu de referinta (bila alba) PDL Neamt si Pinalti.

Concluzie: eu cred ca ambii participanti au avut o prestatie normala, civilizata, din zona acelei normalitati de care ne este tot mai dor, pt ca eu unul m-am plicitisit de certuri si circ la tv.
- EBA a punctat, probabil, electoral (dar electoralul trece la fel ca si frumusetea...)
- CIUTACU a punctat profesional; pt unul ca mine asta ramane... (mai ales ca am inceput sa-mi imbunatatesc parerea despre el in ultimele saptamani).

P.S. - repet, eu nu votez Elena Basescu. Dar apreciez curajul acesteia de a candida ca independent, in timp ce unii reprezentanti ai elitelor, care au tipat ca din gura de sarpe pt curatirea clasei politice, inclusiv prin vot uninominal, au curajul de a da fata in fata cu electoratul doar din lista de pluton.

8 comentarii:

  1. Imi pare rau. Nu sint de acord cu tine. Ciutacu a fost o dezamagire.
    In rest da, au fost civilizati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu era nevoie ca Elena sa fie atacata in emisiune, emisiunea a demonstrat inca o data ceea ce stiam deja cu totii, atat despre Victor, cat si despe Eba!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am uitat si eu, in reluare, din greseala, pe final de emisiune. Ce nu-mi place este modul in care eba se exprima, prea calm - molcom, ca melcul (explicabil din dorinta de a nu da cu mucii-n "fasoli"), obositor... concluzia este ca fata este mult prea stresata si mult prea in garda tot timpul... In fine, si eu stau cu mama si astept ca un mogul sa ma ia de acasa si sa ma faca mireasa...deci, intr-un fel aparte, as putea simpatiza cu odrasla marinarului. Brb

    RăspundețiȘtergere
  4. @ mihaela petrescu
    ciutacu - dezamagire de ce? a intrebat ce avea de intrebat (si de luxten si de bani de campanie, si de droguri si de alte alea); asta tre sa faca un moderator, nu sa fie si procuror si judecator si calau in acelasi timp...

    @ DSN...
    intr-un fel ai raspuns si tu mihaelei de mai sus :)) - caci asa e - un moderator tre sa lucreze cu capul si cu intrebarea, cu cu urlete ca la galerie si cu bata

    @ claudia matei
    vezi ca si jurnalistii sunt ba vedete , ba modele (pt aia mai mici); ce mesaj transmiti tu unei copile sau adolescente? ca in viata tre sa stii cu cine ti-o pui ca moni? am pretentii de la tine (p.s. - dai o bere ca ti-am citit textul cu mersul la vot la revista presei de la 1 tv)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ revin: deci: in concluzie: emisiunea fu atat de plictisitoare incat asta m-a impresionat cel mai mult, dorinta fetei de a se marita (iar baiatul lui hrebe nu era chiar iri, e mai slab si mai inalt). Cand spui "curajul" de a candida independent te referi la cine? Ca ea nu este independenta, a schimbat doar culoarea campaniei, sa fim seriosi. Iar faza cu berea - o dau, nu-i problema, nici criza macar - insa nu pt ca-mi citesti blogul la tv, ci pentru ca il citesti sau pt ca mancam aceeasi paine.
    PS: Cei care apar la tv nu-s vedete, dive sau mai stiu eu ce, nici modele nu trebuie sa fie; modelele in viata nu se mai iau de mult timp de la tv (parerea mea). Si da, in viata ti-o pui numai daca te tine. Brb

    RăspundețiȘtergere
  6. @ claudia matei
    - cum ai fi vrut sa fie ca sa nu ti se para plictisitoare? decupata din fenomenul 'sperma si sange"? leul ciutacu s-o fi sfasiat pe caprita eba?
    - rectific si zic "semi-independent" dar am vazut o gramada de asa-zisi elitisti care nu au curaj decat ascunsi in plicul cu lista; dar ei dau lectii tuturor desi meciul e pe goluri si alegerile pe goluri; nu iau voturi dar ar vrea sa-i comande pe cei care iau voturi (si aici nu ma refer la eba)
    - nu m-am referit la statul de model al vedetelor tv ci la ideea de model sau vedeta (in sens de lideri de opinie civica - nu politica) a jurnalistilor adevarati; pt ca din punctul meu de vedere jurnalistii is una, iar vedetele de platou, sau pseudojurnalistii justitiari sau realizatorii de divertisment is alta mancare de peste;
    doar nu o sa fiu tamp sa zic ca nikita, sau sexi braileanca sau moni sau alte balene sau pitipoance is modele - cel putin nu in acceptiunea mea ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma surprinde cate comentarii se fac pe seama lui Ciutacu.....dar, nimeni nu comenteaza vis-a-vis de comentariile unor personaje pe alte posturi de televiziune..si care sunt chiar acide, uneori, sau de vasalitate de cele mai multe ori fata de stapanii care ii platesc.
    Oameni buni, daca am fi putin mai uniti in spiritul bunelor maniere, am vedea ca, in general, noi suntem cea mai dezbinata natiune....si nu ma mira ca suntem tratati asa cum suntem de catre vest-europeni si nu numai....
    As vrea sa pot spune ca avem o clasa politica dezinteresata de castigurile personale, de familie, sau relationale in raport cu anturajul propriu......dar, nu pot...
    As vrea sa cred ca sunt unii politicieni, gen Boureanu, care una clameaza si alta ii inchide gura! Chiar nu v-ati saturat de asemena specimene? Pana cand le creati vaduri pentru imbogatire prin incalcarea celor mai elementare norme de etica si echitate? Sau poate va intrebati ce sunt acestea???

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!