6 mai 2009

GALERII DE... EPOCA DE PIETRE



Autocarul Stelei a fost atacat aseara (marti, 5 mai 2009) cu pietre, un jucator si purtatorul de cuvant al echipei fiind raniti. Politia cerceteaza cativa suspecti (fani dinamovisti imbarcati intr-un micorbuz cu care se duceau la meciul echipei lor favorite).
Toate televiziunile au dat stirea plus comentariile aferente (inclusiv pe Lacatus care spunea ca e firesc ca jucatorii sa fie afectati, ca si ei sunt oameni...)
Cu fix 10 zile in urma (sambata, 25 aprilie), autocarul echipei FC Ceahlaul a suferit un atac similar in Bacau. E drept ca desi fapta a fost una similara, televiziunile centrale nu au acordat aceeasi atentie. Deh, Ceahlaul lui Pinalti nu se compara cu Steaua lui Becali, desi cele doua autocare ar fi egale in drepturi si in avarii...
Cele doua incidente releva inca o data ca unii mebri ai galeriilor sunt recent transferati din pesterile nesimtirii in peluzele stadioanelor.
La noi in tara, notiunea de membru al galeriei devine - incet dar sigur - sinonima cu aceea de complexat, de infractor cu fular pe fata.
Ii vedem pe suporterii straini cum canta, cum inainte de meciuri in deplasare beau bere cu galeata dar se comporta civilizat. Nu au fulare pe fete ci fel si fel de caciuli interesante, jobenuri...
Ei canta si exulta, ai nostri injura si dau cu pietre...
In Anglia, intre suprafata de joc si tribuna nu este gard, la noi mai ramane un pic si va fi electrificat iar jandarmii abia-abia reusesc sa-i potoleasca.
Pana una alta e clar: nu e recomandat sa mergi cu sotia, prietena sau copiii pe stadioane (daca nu vrei sa-si imbogateasca vocabularul cu rima la ... UE) pentru ca, in Romania, galeriile sunt din... epoca de pietre. Si la propriu si la figurat.
(Foto: Gelu Cracana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!