30 mai 2009

Intoleranta: CIUTACUL NOSTRU CU EBA LOR? Brrr!!!

Macel! Jihad! Razboi civil! Dat la gioale! Tibii facute tandari! Capete sparte! Cam asta se intampla de mai bine de o zi pe blogul lui Victor Ciutacu, Tonomatu' de la A2 care a socat unii ultrasi anti-portocalii prin normalitatea de a o invita in emisiunea pe odrasla marinarului si prin faptul ca le-a produs mare dezamagire ca tigrul mogulului nu a sfasiat jugulara gazelei lu' tata Base...

Am zis de n ori: eu nu votez cu Elena si nici mare fan Victor nu eram. Dar felul in care si-o ia acum peste freza (prin comentarii postate chiar pe blogul lui, de diversi indivizi anonimi, care posteaza sub mai multe id-uri ca sa dea de inteles ca "e multi") Ciutacu e cel putin partial nedrept.

In emisiunea atat de hulita, Victor nu a facut greseala sa puna intrebarile cu drujba ca apoi Elena sa iasa victimizata. Dar, fin si precis, a taiat cu bisturiul: calm, amabil, elegant, chiar cu zambetul pe buze a intrebat si despre "povara" numelui Basescu intr-o campanie asa-zis independenta, si despre angajarea la Luxten, si despre parerile candidatei despre sinucidere asistata sau despre consumul de droguri si... despre multe altele. A primit raspunsurile pe care le stiti, odrasla lui Base avand o prestatie nici geniala, nici falimentara ci undeva spre o anume normalitate...
Acelasi Ciutacu a fost si generos ("tu imi esti simpatica") dar si al naibii de direct ("nu ca antipaticul de tac-tu").

Si au inceput sa curga comentariile. Se dadu liber la robinetul cu Jihad. Ffff putini au zis de bine de Eba. Unii (mai multi decat primii), printre care si subsemnatul, au apreciat prestatia jurnalistica a Tonomatului (ideea de echilibru pt ca la postul unui mogul anti-Base a chemat odrasla si atitudinea normala in sensul ca a fost de urmarit chiar o emisiune nu un spectacol de circ jalnic).
Majoritatea mesajelor insa musteau de antipatia si ura viscerala fata de fatuca si babacul ei. Si pentru ca nici unul din cei doi care poarta numele Basescu nu erau pe blogul Tonomatului ca sa se oftice, in gura ultrasilor anti-portocalii a intrat Ciutacu si putinii comentatori care nu o injurasera pe Eba. "Albie de porci" e o sintagma dragutza pt ce "dedicatii" au primit cei vinovati (cu Tonomatu' in frunte) de grava infractiune de a nu fi fost interesati de executia in direct a odraslei prezidentiale.
Cea mai simpatica fenta mi s-a parut replica isterica a unei cuconitze care ar fi vrut sa-l spulbere pe Ciutacu: "De azi incolo nu mai ai dreptul sa te numesti Tonomat!!!" :))
La fel ca revolutiile care-si devoreaza liderii, ultrasii inregimentati anti-Base si de Ciutacu ii cereau cont si-l condamnau pt ca a fost moderator si moderat, pt ca le-a inselat asteptarile si setea de sange.
Participantii la discutia de pe blog care si-au permis sa aiba alta parere decat galeria au fost si ei urgent executati: "ultrasi portocalii", "psihologi ratati" etc...

Sunt convins ca vor fi unii care sa-l invinovateasca si pe Ciutacu pentru dezlantuirea extremista a unor vizitatori ai blogului sau. Ca el i-a format asa (prin prestatia de la tv sau de pe net), ca pana acum le-a tolerat si le-a cultivat pornirile de derbedei de peluza... O fi si asa dar eu remarc ca prin emisiunea cu fata lui Base la televiziunea unui mogul cunoscut pentru antipatia fata de presedinte, Ciutacu a punctat, profesionist, si la deontologie si la rating.

Ramane de vazut daca Tonomatu trebuie sau e obligat sa-i impace pe cei care, de ieri incoace, il injura. Cert e ca (acu sa vedeti comparatie) spre deosebire de un Miron Cozma, care la ultima mineriada a facut-o pe virgina cu fusta ridicata in papusoi (spunand ca el nu ar mai fi avand ganduri belicoase dar l-ar fi impins spre Bucuresti plutoanele de lampase), Ciutacu a aratat ca nu sta rau la produsele avicole invocate altadata de Nastase. Adica, intr-un final, le-a spus ultrasilor anti-base ca s-a inventat si telecomanda si ca nu e obligatoriu nici accesul lor pe blogul lui.

p.s. MODERATÓR, -OÁRE, moderatori, -oare, s.m. şi f., s.n., adj. 1. S.m. şi f., adj. (Element) care moderează, ponderează, frânează, potoleşte. 2. Persoană care conduce o dezbatere, de obicei, publică, o masă rotundă, o emisiune cu mai mulţi participanţi (dex-online)

Update 1: Un amic din Bucuresti imi zice ca a luat o sticla in cap la un meci Steaua - Dinamo. "Eram langa galeria Stelei si sticla aia mi-a spart capul", zicea el. Eu am intrebat: "Pai ce cautai langa stelisti daca tu tii cu Dinamo?". "Pai, zice el, nu tin cu Dinamo, eu is stelist inrait". Eu (si mai mirat): "Si, atunci, de ce ti-au dat cu sticla in cap?". El explica: "Pai citeam un mesaj primit pe telefon si nu am sarit sa strig ca toti cei din jurul meu MUIE, MUIE, DINAMO".
Morala ar fi ca "muie" rimeaza cu "UE"???

(Foto: ciutacu.ro)

3 comentarii:

  1. Ciutacu spunea odata ca fiecare tabara politica isi are proprii talibani. Daca pana acum il injurau talibanii portocalii, acum il spurca si aia rosii sau galbeni...
    Asta da bine; pare un jurnalist echilibrat...

    Virgil MIHAI

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, da, pe cel mai cotcodac! Când deontolog, când autorul articolelor ironice la adresa junioresei!
    Nu era mai corect să ştim şi noi în care ape se scaldă?

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Ciutacu ati spus ca-l desfiintati pe piticul porno??? Lasa-ti-o pe Elena Drogata Oligofrena in pace ca, pasarica asta botexata pe mina ei va pieri, dati-i la geoale lui Bocuta pina or incepe sa-i iasa efectiv pe ochii si nas "derbedeul dracului". Sapati in trecutul lui de uascrist si militar la Secu dar mai ales la baza afacerilor oneroase trecute pe numele fratelui din Rachitele. Nu de alta dar piticaniile obraznice si idioate nepuse la punct devin si mai periculoase daca nu li se da una peste bot, in sensul mediatic scris, vorbit si vizual.

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!