23 mai 2009

Atentie! BLOGGERI LA RAPORT!

Gata cu "somajul". De luni prasesc - zilnic - la 1 tv. Pentru inceput (apoi om mai vedea) o sa combat de la 8,30 la "revista presei" unde, atentie!, pe langa formatul traditional de la 1 tv, o sa frunzaresc si bloguri.
Pentru cei care de ceva timp tot pariau unde se va "inregimenta" subsemnatul, gata, pot trage linie: 1 tv. Le multumesc noilor mei colegi (mai ales lui Viorel Andrei si lui Gabi Apetrii) dar si celorlalti care mi-au mai facut oferte sau propuneri. Increderea tuturor m-a onorat (e posibil insa ca unii sa aiba o parere prea buna despre mine...).

Formatul emisiunii

Nu-mi propun sa revolutionez un format care impune o anumita linie, ca de aia isi zice "revista presei". Nici nu vreau sa devin un Mircea Badea care desi ia lovele pt ca exista ziare si jurnalisti toarna laturi in munca altora. 3/4 din emisiune va fi in zona prezentarii suportului media scris si cel mult 1/4 in zona datului cu parerea. Dar voi incerca sa am pareri echilibrate si ma voi feri ca dracu' de tamaie sa intru in zona circotecii pe care am detestat-o / o detest la altii...
Vor fi si cateva "plombe" noi in formatul clasicizat la 1 tv:
1. "Partea leului" va reveni in continuare presei scrise centrale si locale.
2. Va aparea insa si un fel de raport zilnic al scrierilor de pe bloguri (cu accent pe bloggeri din Neamt, dar nu numai). Cum netul e plin de asa-zise editoriale care reprezinta doar gandurile (mai bune sau mai prostute) ale autorilor, voi incerca sa ma axez pe blogurile care aduc si ceva informatie (stiri, abordari interesante, fotografii care ilustreaza ceva care-i poate interesa si pe altii (7-8 minute pe zi)
3. Prezentarea unui site (3 minute pe zi)
4. Dinamica emisiunii va fi asigurata si prin insertarea (atunci cand e nevoie si cand am si materialul) a unui clip de cateva minute "luat" de pe youtube care poate da o anume tusa unui subiect tratat de suporturile scrise sau virtuale care reprezinta obiectul muncii din emisiune. De asemenea, UNEORI, va fi prezent si un invitat in emisiune, care isi va da si el cu parerea pe stirile prezentate.

PENTRU BLOGGERI

Sunt f multe bloguri (inclusiv pe zona care ma intereseaza, Neamt) astfel ca nu o sa am pretentia ca selectia mea va fi cumva stiintifica sau obiectivitatea intruchipata. Bineinteles ca o sa invat meserie (de recenzor de bloguri) cu cele pe care le cunosc mai bine, cum sunt cele pe care clapacesc Marius (Gheghici), Mihaela (Achiroaie), Mihai (Sava), Teo (Rusu), Banderas, Andreea (Amariei), Claudia (Matei) sau pr Lupu (Savinesti) si altii ca ei (mai rau le trebuie!).
Dar astept si sugetii despre alte bloguri (care s-ar inscrie, asa cum am zis, in ideea de informatie despre Neamt). Sugestiile (despre propriile bloguri sau despre ale altora) pot fi postate aici, la comentarii, dar exista si casuta de mail danielvinca@gmail.com. La aceleasi destinatii (comentarii sau mail) astept si parerile (inclusiv critice despre emisiunea cu pricina).
Asa ca de acum incolo va dau intalnire, de la 8,30 (cam devreme chiar si pentru mine) la Revista Presei la 1 TV Neamt.

P.S. Da, vorba cuiva, cu emisiunea asta i-am luat o parte din "cozonacul" lui Gabi A. Dar a fost cu acceptul lui, pt ca era f incarcat. Si suntem si amici, asa ca o sa-i dau o bere. Si o sa dea si el una.
Nu, nu ma intereseaza altceva acum decat sa ma integrez repede si bine echipa faina de la 1 tv si sa uit de amaraciunea care m-a macinat in ultimele saptamani. Vor fi speculatii, regii, carcoteli, dar ce ar fi viata noastra fara ele? :)) !!!

Update1: Cu ceva noroc, poate se lasa cu "ajutoare" si cu ceva premii din cand in cand. Si pt fenta asta astept sugestii

13 comentarii:

  1. bine ai venit in echipa.
    unu tv e un cistig pentru tine cum tu reprezinti un cistig pentru unu tv.
    bafta!

    gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama mia! Deci trebuie sa fiu atenta la ce voi scrie pe blog :) . Bine-ai venit!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ roxi
    dau o bere... dar asta cu berea e o afacere daca se uita putin ca daca se vor uita multisori si toti vor cate o bere... :)

    @ gabi
    uite-asa castiga toata lumea in perioada de criza... bafta si mie, si tie, si... tuturor...

    @ teo
    daca o sa fii atenta la ce scrii (ceea ce nu inseamna sa nu fii tu insati) inseamna ca blogul tau o sa fie si mai atractiv; deci avantaj tu, asa ca - tura asta - dai tu berea! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniel, din departari iti urez mult succes, iti tin pumnii (cum se spunea pe vremea mea) si ai grija sa pasesti cu dreptul in prima emisiune.
    Sa nu uiti de unde ai plecat si sigur vei ajunge acolo unde iti doresti.
    Ginduri bune si energie pozitiva! E molipsitor!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ mihaela
    - nu e prima emisiune, dupa cum se poate vedea la 'despre mine' is ... vulpe batrana
    - e prima oara insa cand fac revista presei
    - emisiunile pe care le-am facut pana acum erau cu interlocutori - acum voi vorbi singur aproape o ora (parca m-as pregati sa devin soacra!!!)
    - pana acum comentam prestatiile altora la acest gen de emisiuni, acum mi-a venit si mie randul sa vad cum e chiar din postura respectiva...

    multumesc pt gandurile frumoase

    RăspundețiȘtergere
  6. Umbra lui Mircea Badea vad ca este mare!Oare cum se poate scapa de ea?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ hoinarnet
    nu cred ca e vb de umbra cat de un moment, datorat mai mult sau mai putin comercialului;
    dupa tabloidizarea ziarelor a urmat, firesc si tabloidizarea in televiziuni - avem nikita, avem sexi braileanca, pitic porno si urias mircea badea :));
    sunt, dupa parerea, vedete de moment, fluturi care-si vor parli rapid aripile;
    chiar daca unii castiga de pe urma presei (inclusiv cu obiectul muncii asa-zisa analiza), chiar daca se dau jurnalisti numai cand le convine, exista o mare diferenta intre cei care practica jurnalism (care inseamna 99%) aducerea informatiei catre cetatean si cei care practica divertismentul (de mai buna sau proasta calitate);
    ambele domenii practicate mai sus presupun, pt profesionisti, respectarea unor reguli: deontologice, de limbaj, de comportament;
    vi se pare ca asa-zisele vedete care se remarca prin huiduieli in direct (nu vorbesc de fondul mesajului ci de forma lui), injuraturi, invectivi..., prin comportament de cocalari la iarba verde si care bineinteles ca au impresia ca au valoare universala (ba se uita fix in ochii Romaniei, ba se cred arcul de triumf...)respecta vreun fel de regula si pot transmite o idee pe un ton civilizat?
    psihologii incadreaza astfel de tipologii in zona complexelor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru comentariul facut pe blogul mogulului!

    Mult succes! Sunt cu ochii pe tine

    RăspundețiȘtergere
  9. felicitari...un om bun mereu iese din criza..bafta si la mai multi bani...!!!

    Carmen RUSU

    RăspundețiȘtergere
  10. Poti urmari,daca vrei,blogul Noua Dreapta.Vei afla despre lupta noastra pentru valorile crestine si romaanesti,impotriva sodomizarii Romaniei,impotriva servilismului fata de ue si alte subiecte la fel de interesante.Numai bine sa-ti dea Dumnezeu!Cristi Isop( Meikyo pe isc)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sper sa avem un dialog civilizat.Asa cum eu accept opiniile si parerile celorlati,sper sa-mi fie acceptate si parerile mele.Contrar tuturor opiniilor nu sunt xenofob,nu sunt marginit ,nu sunt nazist ,in sfarsit...nu sunt multe din ceea ce propaganda bolsevica si bolsevizanta considera ca ar fi un nationalist.Pur si simplu lupt pentru ROMANIA asa cum o vad eu.Comentariul acesta nu-i pt Dan ci pentru aceia care ar sari in "sus"

    RăspundețiȘtergere
  12. Nationalism_MH.blogspot.com.De vazut,ca merita :)

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!