18 mar. 2013

Otv peste tot: Noua Elodia e Bombo!


Cei care până acum ceva timp înjurau OTV-ul să stea cuminței la colț, pe coji de nucă – azi OTV a emis pe n canale, altfel pretins quality. Iar subiectul zilei a fost – daa, ați ghicit! – Elodia. O nouă Elodia deghizată în Adrian Năstase (sau, nume de scenă, Bombo).
Iese? Dar dacă nu-i dau drumul? Băse e de vină, fir-ar el să fie! Dar dacă nu îl vrea nici Ponta afară de teamă că îi ia locul?
Precupețele din piețe comentau cot la cot și fix precum moderatorii și toată lioata de ciuvici, tatoaice și invitați de serviciu ai televiziunilor. Talibanii doritori de sânge: de ce să-i dea drumul în avans, nu contează ce spune legea, să-i putrezească oasele în pușcărie, nu vedeți ce față de homalău are? Avocații și discipolii de ocazie – vai, săracul, cât a pătimit, un om fin ca el și uitați-vă ce suferințe are brăzdate pe chipu-i diafan!...
Sentințe negre, mai tăioase decât negrul cel mai negru. Osanale mătăsoase, precum vălul de mireasă mai alb decât Alba ca Zăpada. Fără cale de mijloc, fără gri. Fără gri-uri.
Exact ca la Ceaușescu. Pentru unii, erou, pentru ceilalți, cremenal. Exact ca la Elodia: săraca femeie sau curva dracului!
Diaconescu a ținut parte din popor cu ochii holbați la un nou tip de dezbatere, reality dat cu părerea de oricine oricum, nopți întregi. Pretențioșii au strâmbat din nas. Acum, fix aceeași pretențioși stau cu ochii crăcănați între un post și altul, cu diverse sigle în colț de ecran care au reinventat Elodia. Zile și nopți va fi întors pe toate fețele subiectul anilor de pușcărie primiți, ale zilelor scutite de judecători. Sociologi, politicieni și tarabagii vor întoarce pe toate fețele și cărțile scrise de Bombo-Elodia după gratii. Deh, toata lumea se pricepe, că doar e subiectul poporului, la toate, inclusiv la Drept.
Bineînțeles că și cei care găzduiesc cu maximă generozitate excesul de bărfă pe acest subiect dar și cei antrenați în el vor țipa că nu le miroase nici frecvența nici dezbaterea a OTV. Nuuu, Elodia lor e mai altfel, nu e o pârlită de avocată ci ditamai profesorul de drept fost, vremelnic, și primministru. Așa e! Elodia lor e mai cu ștaif, amintind de replica dintr-un banc celebru (ea către soț): a noastră e mai frumoasă!

N.B. – era vorba de amanta lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!