7 feb. 2010

Scrisori-al de la Obama: ATRACTIA CONTONDENTELOR


Amicul black de la Casa Alba pare sa fie foarte bine informat despre tot ce se intampla pe plaiurile mioritice, inclusiv in Neamt. Bat bine satelitii americani daca observa toate activitatile cotidiene (sau nocturne). Chiar si cand e vorba despre ce presteaza si hotii... (D.V.)

Hello, my friend,

Nice, verry dragut la voi acolo in Neamt. Si daca tot am auzit ca vreti sa dezvoltati turismul, poate o sa indrept spre voi ceva excursionisti care vor sa traiasca vreo cateva zile de neuitat.
Am inteles ca aventura e garantata. Aveti chiar si hoti de serviciu care dau lovitura si apoi nimeresc fix in bratele patrulei de politie. Toata lumea e multumita: si benzinaria ca-si recupereaza prejudiciul, si Politia ca bifeaza realizari la statistica, si talharii amatori (care astfel vor putea prinde un stagiu de perfectionare la The Little - adica Mititica in limba voastra) si turistii aflati ocazional prin zona.
Nu se intampla mereu si oriunde ca faptasii care au atacat cu cutitul casiera de la benzinarie sa fie prinsi in mai putin de jumatate de ora. Sincer, asa ceva mai poti vedea doar in filmele americane. La noi pentru ca scenaristii si regizorii sunt verry buni si trebuie sa concentreze actiunea, la voi, live, pentru ca talharii au fost verry... looser.

Dear Daniel,

M-am gandit ca si comunele nemtene din zona Orbic ar putea reprezenta un punct de atarctie. Dar, acolo, doar pentru turistii antrenati, ca nu poti trimite pe orice neintruit in fata hoardelor care flutura topoare sau alte mijloace de comunicare verry contondente.
Chiar ma gandeam sa dam o mana de ajutor politistilor romani (si din Neamt si din Bacau) si sa parasutez intr-un stagiu de week-end cativa veterani (ca la cei din Vietnam acum s-au adaugat si cei din Golf, Afganistan si, mai nou, Irak). Decat sa devina melancolici si sa dea in patima pacifismului mondial mai bine s-ar juca de-a razboiul cu aborigenii din Orbic. Militarii nostri veterani s-ar mentine in forma, s-ar bucura si politistii vostri ca nu ar fi singuri cu prastiile lor Carpati in fata pericolului si, mai mult, cred ca ar fi multumiti si locuitorii care sunt dijmuiti la cotete sau paduri.
Cred ca ar fi un bine si pentru America si pentru Europa. Ca decat sa vina contondentii vostri la noi (sa ne atace septelul de lebede sau alte vietati) mai bine venim noi acolo si-i... civilizam.

Numai bine!

Expeditor: Obama
Destinatar: Daniel Vinca
.

Un comentariu:

  1. Ce se intampla in zona Orbic este un caz clar de impotenta a Politiei (Romane, in general, din Neamt si Bacau - in special)

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!