20 feb. 2010

Retragerea lui Cristian Diaconescu: cadere psihica, explicatie mistica sau santaj dambovitean?

E 10 fara cateva minute in seara alegerilor de la PSD si subiectul zilei este - pana la terminarea votului - retragerea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru sefia partidului.
S-au mai retras si Mitrea, si Mazare (anuntand ca-l sprijina pe Ponta) dar la Diaconescu nu faptul ca a anuntat ca basculeaza in favoarea lui Geoana ar fi surpriza ci cronologia faptelor.
In timp ce Mazare sau Mitrea si-au anuntat "trecerea in rezerva" chiar la inceputul dezbaterilor - discursurile candidatilor - Diaconescu a facut-o... mai apoi.
La 12 si ceva a tinut speech-ul cerand voturile delegatilor si spunand cate intentioneaza sa faca el ca viitor presedinte. Pe la 5 si ceva dupa-amiaza - poc! - explodeaza bomba: Diaconescu urca la tribuna si anunta ca duce si el tava pt Geoana.

Coindidenta naibii - cu vreun ceas inainte (pe la 4 si ceva dupa-amiaza) cei de la Realitatea tv filmasera cu camera ascunsa pe celebrul Vanghelie care zicea ca Geoana pierde.

Paranormal violet - cu cateva zile inainte, o activista PSD de la Bucuresti, din "ceata Vanghelie", declarase la o intrunere de partid ca Diaconescu se va retrage in favoarea lui Geoana. Diaconescu a contestat virulent si s-a batut cu caramida in piept ca se va bate pt functie...

Nu era vocea lui - toti comentatorii au remarcat ca in momentul maretului anunt "pro-Geoana", Diaconescu avea o voce gatuita si o fata "de mort". A zis rapid cele cateva vorbe si a plecat de la tribuna de parca ii crapau rinichii fix in acel moment.

Ramane de vazut ce anume l-a determinat pe Cristian Diaconescu - fost pana acum o speranta a politicii de stanga - sa devina un mic chelner pt tandemul Geoana - Vanghelie...

P.S. - Cica in urma cu cateva zile - pana sa apara candidatura lui Ponta - cand Diaconescu era vazut ca avand principala sansa de a-l detrona pe Geoana, pe la redactiile ziarelor erau trimise avioane cu informatii naspa despre Diaconescu (ba relatii extraconjugale, ba vizite la nu's ce SPA a unui om de afaceri...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!