12 iul. 2012

Senator si birjar - Şova!

Tocmai am prins un final de emisiune la Realitatea TV. Dezbatere despre referendumul care are ca miză capul lui Băse. Pro-decapitare, fostul premier Petre Roman şi senatorul Dan Şova; antimazilire, Mihai Neamţu şi Mihai Stănişoară.
Profitând de bunul simţ al moderatoarei (ca să nu zic pasivitate), Şova a făcut ce ştie el mai bine - circ ieftin, ducând în derizoriu orice tentativa de abordare serioasă. Dacă în loc de senator aveam un birjar, înţelegeam prestaţia de şatră; aşa însă am realizat că funcţia de parlamentar este vremelnică în timp ce nesimtirea ţine de educaţie şi caracter, "amănunte" de care Şova nu pare să se împiedice.
Stilul e cel consacrat pentru mâncătorii de ciuperci de la partide trimişi să recite papagaligeşte roluri din filme de desene animate: chiar dacă ţi se arată o coală albă de hârtie tu zici că e neagră, că aşa ţi-a dat sarcină partidul sau crezi tu că e inteligent să faci.

Refrenul spus într-una: coana Europa şi tuşa Americă au fost dezinformate de pedelişti. Hello, Gigele, tu chiar crezi că Merkel, Barosso sau Obama au nevoie să-i informeze PDL sau PSD ca să ştie exact ce politicieni cu şapte feţe şi creier de maimuţă sunt în România?
Culmea aberaţiei: moderatoare a adus în discuţie faptul că şi premierul Ponta a spus la Bruxelles regula referendumului validat pe o prezenţă de "50% plus unu" (declaraţie dată miercuri, 11 iulie 2012 şi văzută de toată ţara şi toată lumea) iar Şova zice că nu e adevărat aşa ceva, că Ponta a spus doar că va respecta validarea sau invalidarea referendumului de către Curtea Constituţională, indiferent care va fi acea decizie. Moderatoarea dă să-i amintească exact declaraţia lui Ponta însă avocatul / senator / birjar o întoarce ca la tarabă, că el se referă la ultima declaraţie a lui Ponta care ar fi fost făcută azi. Chiar dacă cele două afirmaţii ale lui Ponta se referă la chestiuni diferite şi nu se anulează una pe alta.

Insistenţa lui Dan Şova de a prosti pe toată lumea, pe faţă, m-a convins că, într-o altă viaţă, ar putea fi un strălucit birjar. Orice tâmpenii ar spune el, calul, bietul cal, nu l-ar contrazice.
Dii, gloabă, dii la Senat!

P.S. - Nu fac parte din categoria celor care văd în junele Mihai Neamţu vreun salvator cu aripi de înger. Dar câtă indolenţă poate să zacă într-un individ ca Şova ca să-l eticheteze, pe respectivul, de câteva ori, drept "hitlerist"? Iar, culmea, aberaţia e comisă de unul care a fost certat inclusiv în partidul său pentru declaraţii idioate la adresa evreilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!