18 oct. 2011

MORŢII LUI HUIDU VÂND BINE

Fără îndoială că oriunde în lume, o crimă multiplă comisă cu un tanc de maşină de un bucătar sau de un zidar va fi mediatizată de n ori mai puţin decât cea care-l are ca autor pe un ştab sau pe un cap de afiş din show-biz.
Dar ce ne oferă unele tembeliziuni pe marginea celor trei oameni băgaţi în groapă de cârcotaşul Huidu depăşeşte orice limită: pe cele 3 OTV-uri (adică şi cea a lui DD dar şi suratele mai noi numite Realitatea TV şi Antena 3), tragicul accident a devenit deja telenovelă fluviu. Subiectul e deja manelizat, fel de fel de neica nimeni sau invitaţi de serviciu (gen alde Ciuvică sau Ţaţa Tatoiu) îşi dau cu părerea. Ca nişte experţi de doi lei, pledează în funcţie de simpatiile sau antipatiile personale, se trece lejer de la registrul "La ştreang cu Huidu!" la "Săracul Şerbănel!". Ar fi în stare să facă necropsia pe masa din studio, să îngroape morţii în debaraua cu scule, ca sa-i aibă la îndemână ori de câte ori au nevoie de rating.
Morţii lui Huidu vând bine! Mai ales în aceste vremuri când banii pe publicitate s-au împuţinat şi bătălia pentru o zecimală de rating i-ar face pe unii să-şi vândă şi proprii morţi din familie.
Nu lipsesc nici fariseii de profesie, ba ţipă cel mai tare întru linşajul şoferului criminal chiar neuroni singuratici care au aceleaşi apucături automobilistice ucigaşe. De ce? De aia, să vadă lumea ce lupi moralişti sunt ei, acum că tot se eliberează un loc în faţă în show-biz şi, vorba aia, bastonul de "vedetă Şerbănel" poate le pică şi lor pleaşcă.
Sunt inevitabilii corbi de tranziţie. Sunt în stare ca în aceeaşi emisiune sau în acelaşi colt de pagină să verse şi lacrimi de crocodil dar să o facă si pe procurorii kgb-işti. Ca să nu-şi piardă statutul de băgători de seamă ar fi în stare să întrebe moderatorii sau editorii cum trebuie să presteze, cu batista pe ţambal sau cu toporul în moalele capului.
Huidu trebuie judecat şi condamnat pe bune pentru fapta lui. Inclusiv de opinia publică pentru că era un personaj public. Inclusiv de editorialişti sau de comentatori. Dar tot circul ăsta cu pseudo specialişti nu face bine nici Justiţiei, nici Presei. Avem practic două coruri de bocitoare, unul angajat întru jelirea nefericitelor victime (şi pentru linşarea cîrcotaşului) şi unul întru iertarea păcatelor "bietului Şerbănel", dar ambele sunt false, pozează şi fac o penibilă circotecă.
Păcat că toate aceste discuţii sunt în van şi nu se vor solda măcar cu câteva măsuri care să mai stavilească din măcelul ce are loc, zi de zi, pe şoselele patriei. Acoperiţi de legislaţia şi practica judiciară a "omorului din culpă" (o crimă în care există mortul, există vinovăţia dar lipseşte intenţia), alţi şi alţi nebuni vor tăia curbele, vor face slalom pe şosele punându-ne vieţile în pericol.

P.S. - Ca să fie clar, nu cred că opinia publică ar trebui să bocească pt Huidu. Compasiunea ar trebui să se îndrepte exclusiv spre cele 3 familii îndoliate de vedetismul si autosuficienţa idiotului. Idiotul e Huidu.

Un comentariu:

  1. doamne sint zeci care au relatii si nu a stiut nimeni ce a facut e o vorba e dureros ca au murit dar mai greu e pentru cel ce a ramas in viata pe retina are numai pe cei trei morti el asta o sa vada mereu ,altii au facut crime si au violat copii de ce nu faceti cu ei emisiuni

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!