21 iul. 2010

Vuvuzele sociale (sau despre Columbence cu Irinei de import)

E final de iulie si chiar daca nu s-a vărsat căruţă cu stranieri din Italia, în oraş se simte accent de Peninsula. Printre stolurile de "vuvuzele" (chestii lungi care atrag musai atentia) indigene se strecoară şi replici amestecate in dulcele grai italo-mioritic: "Fatăăăă, cum îi zice lui ăla?... Gratzie, fă!"
E evident ca multe dintre ele nu au cules nici căpşuni, nu au lucrat nici la tejghea şi nici nu au şters babe la fund. Unele probabil că şterg moşi la gură sau în alte părţi. E chiar evident, că se plimbă cu ei de mână pe bulevard. Italo-bunicuţi...
Ambele părţi sunt mulţumite. Ei, că deşi ar trebui să poarte o lumânare în mână, petrec drumul (dacă nu chiar ultimul, nici mult nu mai au după cum arată) cu piţipoance care dacă ar fi italiene nu ar da nici doi bani pe ei. Ele, pentru că se pot fandosi cu achiziţia (italo-moşul e la pachet cu alte accesorii gen maşină sau euroi legaţi cu elastic).

Să nu creadă cineva că în Italia nu sunt loco-vuvuzele care nu sunt lovite brusc de dragostea pentru (paralele) moşnegi(lor). Spre deosebire de ale noastre, alea se vând mai scump şi duc de mână bogătani adevăraţi. Au principii (sic!), nu-şi pun poalele în cap pentru câteva amărâte de mii de euro.
Un amic mi-a explicat că nu înţeleg misiunile şi legăturile sociale. Vuvuzelele noastre care bat bulevardul, terasele şi cârciumile la braţ cu euro-boşorogii ar fi un fel de asistente sociale. Îi ajută pe "asistaţi" să simtă cât mai puţin că li se apropie ultima socoteală cu viaţa. Cu sau fără euro-verighetă pe deget, ele preferă ca de cât să stea drepţi în faţa babelor, mai bine să stea cu spatele (poate şi un pic aplecate) la boşorogii italieni.
Aşa că m-am lămurit, Columbencele astea cu Irinei de import merită includerea unei profesii speciale în nomenclatorul meseriilor: vuvuzele sociale.

p.s. - Staţi liniştiţi, nu am pata pusă pe boşorogii respectivi sau pe asistentele lor. În criza asta, prind bine şi italo-pensiile pe care le cheltuie pe aici mirii sau logodnicii de vârsta lui Fidel Castro.

4 comentarii:

  1. misto text... totusi ai scris prea elegant despre niste curve

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate draga Daniele,numai ca asta este partea cea mai frumoasa care o vedeti voi sau auziti de acasa, situatia reala este mult mai grava in ceea ce priveste imaginea care am creato in toata europa pt ca suntem in urma cu cel putin o suta de ani din toate punctele de vedere...(o persoana care traiste la roma si te cunoaste foarte bine)

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!