30 mar. 2010

"Domnule Voicu, ce au zis copiii cand ati plecat spre arest?" JENANT!!!

Intrebare jurnalistica de doi lei adresata senatorului PSD Catalin Voicu, cand acesta iesea din casa pentru a se indrepta spre arestul preventiv (dupa promuntarea sentintei): "Domnule Voicu, ce au zis copiii cand ati plecat spre arest".
Vocea era de tanara femeie, jurnalista din plutonul celor din media ce aveau obiectiv in fata generalului - parlamentar - inculpat. Intrebari similare ("Cum au ramas copii?", "Ce zice sotia?", "Vedeti ca sotia plange?") s-au auzit in continuare, emisa de aceeasi voce si poate de altele.
Intrebari jenante. Intrebari de corb cu halca de carne in gura...
Nu sunt un fan al lui Voicu, ba dimpotriva.
Si nu sunt de acord nici cu acolitii sai (din PSD sau din alte partide) care l-au tot aparat, direct sau indirect (inclusiv incercand sa mute discutia de la spagile de sute de mii de euro sau de la ticuri de judecator care se jura pe nepoti - scarbos!!! -  pe intrebarea legata de modul cum au ajuns stenogramele la presa...
Insa jurnalista/ jurnalistele care au pus intrebarile respective nu au nicio o treaba cu meseria asta. S-au comportat - comparatie! - exact ca Voicu sau ca judele Costiniu care au incurcat grav borcanele. Presupun ca nici nu au copii sau daca au... vai de copiii cu asa mame!
Subiectul Voicu (cu tot cu increngaturi politice, ori mafiote sau transpartinice sau transjuridice) este, evident, unul de interes public. Toti cei vinovati - oameni politici, judecatori - trebuie sa raspunda  in fata legii.
Cat priveste familia lui Voicu, e de bun simt ca aceasta sa fie lasata in pace. Mai ales ca in Romania - ca in orice tara civilizata - raspunderea penala e PERSONALA. Mai ales ca, asa am inteles, copiii lui Voicu sunt minori si nu pot fi banuiti ca si-au luat tatal de mana ca sa-l indemne la rele...
Nu stiu daca jurnalista insistenta ca o gasca pe imasul plin de balegar e a lui Vantu, Voiculescu, Paunescu or a fratilor Micula (adica Realitatea, Antene, B1 tv, sau National TV)... In orice trust serios unde deontologia ar mai insemna ceva, purtatoarea de microfon ar fi trimisa de urgenta la cratita. Sau spre orice alta destinatie ii doreste neuronul, mai putin vreun domeniu care sa aiba legatura cu respectul fata de consumatorul de informatie.
Nu prea cred ca o sa se intample asa ceva, atata timp cat in presa inca se confunda ideea de "agresiv pozitiv" cu "nesimtit" sau cu "tupeu de cartier".
Personal, inca o data am avut dovada ca - asta e convingerea mea - in provincie sunt plutoane de ziaristi mult mai buni si mai profesionisti decat unii pseudojurnalisti "dă Bucureşti".

P.S. 1 - Cu riscul de a fi subiectiv, spun ca stiu, aici in Neamt, multi - multi jurnalisti care ar fi stiut ce sa intrebe si cum sa smulga raspunsuri la intrebari cu adevarat relevante in economia subiectului, locului si momentului.
P.S. 2 - In locul sefului respectivei posesoare de legitimatie de presa nu as da-o afara intr-o singura circumstanta - daca i-ar fi plecat toti reporterii pt ca nu si-au luat lefurile de 3 luni si daca ar fi fost obligat sa angajeze cu viteza sunetului iar tema de concurs ar fi fost "Castiga vaca - sau boul, ca sa nu fie discriminare - care adoarme in timpul examenului"...

.

4 comentarii:

  1. te mira?
    in romania vinde doar libertatea, clik si cancan
    restu " sunt porcarii pe care le citesc fraierii"

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ctol
    nu ma mira si pot intelege si faptul ca publicul tinta difera de la publicatie la publicatie (sau de la post tv la post tv); insa nu reporterii de la clic sau cancan sau libertatea puneau acea intrebare tampa ci reporteri (ite) de la posturi tv prestins serioase...

    RăspundețiȘtergere
  3. Un jurnalist poate pune si intrebarea : Domnule vOIcu ati facut sex salbatec inainte de a pleca in arest? Un JURNALIST !

    RăspundețiȘtergere
  4. las ca avem si noi proastele noastre:
    http://www.youtube.com/watch?v=3j7Ajnxv3ss
    gen

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!