5 iun. 2009

FREE. GHID pt FRAUDA ALEGERI (prin santaj, cumparare de voturi, furaciune etc)

Poate mai sunt prin partide, activisti zelosi care tin musai sa-si ajute echipa sau candidatii si nu stiu cum sa procedeze.
Pt ei, cateva mecanisme simple care cumulate cu "invatati, invatati, invatati" (sau "exersati", sau "aplicati"...) aduc sigur voturi im plus si, implicit victoria in alegeri, pt ei si pentru urmasii urmasilor lor. Mecanismele traditionale sunt serios update-ate de legiuitorul roman care a prevazut ca pt alegerile euro-parlamentare este "free" la liste suplimentare, adica fiecare poate vota unde poate, unde vrea, unde il taie capul sau unde e cumatra (sau nasul, sau cumnata, sau odrasla, sau seful de la asociatie, sau nepotul, sau matusa) in sectia de votare (ca presedinte sau ca reprezentant al partidului).
Metodele din prezentul ghid nu sunt nici exclusive (romanul s-a nascut poet), nici exclusiviste (pot fi combinate mai ceva decat gripa porcina si somnul parlamentar).

1. SUVEICA. sau stafeta buletinului - alegatorul turmentat primeste la intrarea in sectia de votare un buletin gata stampilat in caseta care trebuie. sau care este... necesara. (daca nu stiti de unde buletin gata stampilat, nu intrebati acum ca nestiutorii, ca oricum va invatam si asta mai jos...) deci turmentatu' ia buletinul gata stampilat, il pune in buzunar; intra in sectie; primeste, regulamentar buletinul de vot care i se cuvine (plus stampila de vot); intra in cabina; da cu stampila in perete, sau cu piciorul ca sa faca un zgomot care imita forta cu care si=a exercitat democrativ dreptul de a alege; face rocada intre votul gata stampilat din buzunar si cel ramas virgin; iese din cabina, baga votul (in urna); iese afara, da votul gol responsabilului si primeste banii de adalmas; votul sau gol este stampilat iar regulemantar si inmanat urmatorului turmentat.
Nu va intrebati acu de unde are "samsarul de voturi" de afara si primul buletin si stampila de vot. Asta nu e o problema pt el; mai problematic e sa nu se incurce turmentatii si sa bage in urna votul gol sau ambele voturi.

2. PASARICAAAA! POZAAA! e o metoda bazata pe evolutia aparaturii tehnicii foto-video, cu update pe motiv telefoane mobile. Samsarul asta nu are sau nu s-a complicat cu buletin de vot pt schimb si stampila. El se bazeaza ca turmentatu' isi ia dreptul numai daca pune bine stampila. Dar intre mafioti nu se poate merge doar pe incredere. Trebuie dovada. Care e o poza facuta cu telefonul mobil la buletinul de vot dupa ce a fost stampilat in cabina. Pt exces de dovada, langa buletinul de vot se aseaza un alt document al votantului (certificat de nastere, licret militar, permis de conducere, hotarare de divort - in mod normal nu poate fi vorba de cartea de identitate pt ca ea ar trebui sa fie la comisie si se returneaza abia dupa predarea stampilei - in mod normal...)
Normal ca turmentatu' (sau altcineva cu mai multa carte) are grija sa dezactiveze blitul si sa dea telefonul pe silent.

3. URNA SUPER-MOBILA. sau "bolnavul inchipuit" - ciuciu, nu e piesa de teatru ci tot capitol de manarit voturi. E simplu ca buna ziua - bolnavii netransportabili devin mai multi fix in ziua votului. O ruda depune la sectia de votare cererea si adeverinta medicala. Mai spre seara, doi reprezentanti ai biroului sectiei de votare pleaca la recoltat voturile betegilor. Daca treaba e organizata bine poate fi vorba de zeci de voturi intr-o sectie de votare. Uneori, voturile is stampilate la separeul de la carciumioara din colt.
Au fost cazuri in care, la o sectie de votare s-au nimerit zeci de cereri scrise de aceeasi mana. De parca betegii aveau in loc de mana proteza pusa de aceeasi firma (sau partid). Si sa nu strambati din nas ca e nasol cu adeverintele medicale. Uf, va invat tot eu: ori o punga de cafea si ceva fosnitor la un medic (o sa puna parafe cu ambele manutze) ori dati ceva copilului si scoate el de pe net parafe la greu (sau face una in photoshop si printeaza la greu).

4. AUTOBUZUL. cu nuntasi. sau cu turisti de partid. S-a demonstrat stiintific. Un om (sau un grup de oameni) poate vota lejer intr-o zi in patru sectii amplasate (atentie!!!) in patru judete diferite. Asta daca le e teama ca se confrunta listele suplimentare in interiorul unui judet. Daca ii doare in cot (sau li s-a spus ca partidul are avocat bun, ca nimeni nu a intrat in puscarie desi toate partidele au zis de alegeri fraudate), poate vota de n ori in interiorul unui judet. n este o variabila care depinde de viteza mijlocului de transport.
La aceste alegeri fiecare poate vota (cica o singura data) in ce sectie vrea. Dupe ce voteaza, omului i se lipeste pe cartea de identitate (care e plasticata) o bulinutza autocolanta. Care poate disparea mai usor decat pensia cand platesti datoriile.

5. ESCORT. Nu e vorba de dame de companie (pofticiosilor!!!) ci de insotitori in cabina de vot. Ca legea permite pt cei cu probleme de vedere sau cu alte probleme care-i impiedica sa-si exprime votul sa fie luati de brat si dadaciti acolo, in incinta aia care are dimensiunile unei bude publice. Practica cea mai des intalnita e (mai ales la tigani dar nu numai) legata de nestiinta de carte. Ai naibii si analfabetii astia, cunosc banii si cu ochii inchisi dar nu pot retine un semn electoral!!! Sau, alt exemplu: unii din cei care zic ca sunt nestiutori de carte (or fi!) au permis de conducere. Cei care cunosc mai bine satrele astea nestiutoare de carte zic ca, de fapt, in vremurile astea atat de incurcate s-a dus naibii si autoritatea bulibasei. Si ca de aia trebuie badyguarzi la fundul alegatorului...

6. MORTII NOSTRI. Intre inctomirea listei permanente de alegatori si ziua alegerilor e, inevitabil, un decalaj. Asa ca pe liste raman din acest motiv (dar si din altele) si nume de morti. Intr-o sectie in al carei birou vreo doi is mai smecheri (eventual presedintele si reprezentantul unui partid), mortii pot vota si ei. Normal ca nu direct, ci printr-o iuteala de mana care pune stampila pe buletine, semneaza in liste etc. Apoi, buletinele respective ajung lejer in urna. Oris sunt date unor alegatori care le pun odata cu ale lor, ori chiar cineva din sectie poate face si acest pustiu de bine. Ori, atunci cand se plimba urna volanta.

7. SI ABSENTII VOTEAZA. Mai pe la sfarsitul zilei, cand e clar ca unii nu mai ajung. Se lucreaza exact ca la punctul 6. Eventual mai in viteza.

8. BULETINE CU SACOSA. Presupune legaturi cu tipografia si sectiile care fac buletinele de vot si stampile cu "VOTAT". Fie pt a primi direct un surplus de materiale, fie pt a primi machetele (ca apoi se rezolva). Buletinele ajung in urna ca la pct 6. Faptul ca nu iese "cheia" (adica numarul de votanti din tabel nu bate cu cel de voturi) nu e motiv de invalidare a alegerilor (cand voturile is in minus se presupune ca au mai plecat unii cu ele la carciuma, cand is in plus se presupune ca pe oboseala sau neatentia unora din comisie, unii alegatori au primit buletine de vot fara sa fie trecuti in tabel)

9. BULETINE ANULATE. anulate cui trebuie. sau manareala la numaratoare. Teoretic, in fiecare sectie de votare se afla cate un reprezentant al fiecarui partid parlamentar. Daca e vorba de unul mai batran sau bolnavior care nu tine la oboseala (sau care a ciugulit cateva paharele), respectivul e aproape lesinat la inchiderea urnelor si inceperea numaratorii. Daca ala motaie, altii din comisie pot interpreta excesiv anumite voturi ca fiind nule (ca s-a imprimat tusul pe ambele fete, ca e stampila cu doi mm mai in stanga etc) - normal ca ale partidului reprezentat de motaitor.

10. HOCUS POCUS PV. adica proces verbal. asta inseamna manareala cu procesul verbal in care se trec rezultatele de la o sectie de votare. ca nu se centralizeaza voturi ci rezultate din pv-uri. voturile si pv-urile sunt duse de la sectie la BEJ (birou electoral judetean). sacii (sigilati!) cu voturi sunt aruncati intr-o magazie. si acolo raman pana se dau la topit. in calculatorul care face adunarea finala intra datele din pv. nu ma insult inteligenta asa ca va las pe dvs sa ghiciti ce se intampla daca pe drum pv-ul e modificat sau daca e inlocuit. precizare: transportul de la sectie la BEJ e insotit de un politist (sau jandarm) care e si el obosit si de presedintele sectiei si alt membru - nu de toti membrii sectiei de votare.

p.s. 1 - pt cei pro-furt: aceste modalitati prezentate mai sus sunt FREE. faceti cu ele ce vreti. nu va cer nici un ban; daca sunt unii mai batuti in cap si vor detalii, ofer si amanunte (mai practice) dar contracost. cu factura si chitanta ca sa fim in legalitate :))
p.s. 2 - pt cei antifurt: cascati ochii si dati-i in gat! la biroul sectiei de votare, la BEJ, la partidele care sunt furate; si nu uitati - voturile manarite, furate, cumparate, fraudate etc raportate la un anume nr mediu de alegatori da un anume raport; daca numarul alegatorilor e de doua ori mai mic, cu acelasi numar de voturi manarite, procentul manarelii e de doua ori mai mari; altfel spus, absenta redusa mareste considerabil efectul fraudarii pe baza aceluiasi nr de voturi fur-luate;
p.s.3 - tuturor, succes!!!

2 comentarii:

  1. tu chiar vorbesti pe bune? oferi si amanunte suplimentare (presupun ca interesante)? cat e pretul ala cu factura si chitanta? poate o dam la pace...

    mircea

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca sunt antifurt si sunt cu ochii pe ei sa ii dau in gat, rezolv ceva???

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!