2 aug. 2012

Nu pot injunghia cu votul în spate!Îmi tot sună telefonul, sunt întrebat şi nu răspund. Pentru că nu ştiu ce să spun ca să nu transform o situatie de nedorit într-una şi mai nefericită pentru toate părţile implicate.
Pe scurt, azi am participat la o şedinţă care a fost suspendată înainte de a se ajunge la momentul în care nu puteam vota pentru. Şedinţă BPJ PP-DD în care ni se cerea să excludem 4 consilieri judeţeni, membri BPJ, care nu fuseseră invitaţi... Au ajuns într-un târziu, anunţaţi de vreun binevoitor şi, după cum era de anticipat, s-a ajuns la o discuţie... bărbătească.
Înainte de momentul votului (oricum se discuta pe principiul foc încrucişat) m-am ridicat şi am spus: “Nu aş vota niciodată excluderea lui Mihai Fărcaşanu (n.r. – nu el era vizat, dar era vorba de exemplu de principiu) pentru că el m-a primit în acest partid şi m-a propus în acest BPJ. Dar nu pot vota - şi nu o s-o fac niciodată – nici excluderea colegilor aflaţi azi în discuţie pentru că i-am văzut în campanie, ne-au sprijinit şi cred că, dincolo de asta, au dreptul la o judecată dreaptă şi corectă în care să li se ofere şi şansa la apărare. Decât să votez astfel de măsuri, mai bine plec eu din BPJ si chiar din partid” – şi am ieşit afară din sală.
Au ieşit şi alţi colegi, s-a luat un fel de pauză ad-hoc. Apoi s-a revenit la dezbateri şi s-a ajuns în alt punct mort, votându-se suspendarea şedinţei. Ni s-a promis că vom fi anunţaţi când va fi o altă şedinţă.
Aflu că şedinţa ar fi fost reluată peste vreo oră dar au fost invitaţi doar cei predispuşi la vot ordonat. Nu pot să spun decât... păcat!
Păcat că o echipă care chiar se lega este lovită cu interese din exterior cu o mână din interior. Păcat că atunci când avem păreri diferite preferăm duelul în vorbe grele. Păcat că nu ştim ca după un meci de echipă să mergem şi la vestiar împreună.
Acum e posibil orice. Şi nu mă refer la mine (nu m-a născut mama la uşa partidului, dacă se ajunge la aşa ceva) ci la orgoliile care dau şi ele tuşă unei echipe.
Eu totuşi sper să se ajungă la vorba înţeleaptă care spune că “mai bine o pace strâmbă decât un război drept”. Şi – dacă nu mă “curăţa” alţii pe mine înainte – nu voi fi complice la înjunghierea unui coleg, pe la spate şi în lipsă, indiferent că ar fi vorba de “inculpaţii” de azi (dna Şerban, Fănică, Nadina sau Ciprian Şerban) sau de Mihai Fărcaşanu sau de alt coleg, fie el şi de la o organizaţie comunală.
Nici măcar cu pumnalul votului!

Daniel Vinca
(încă) membru BPJ PP-DD Neamţ

P.S. 1 - pt unii care discută sau comentează (dezinteresat sau nu) - nu poţi sancţiona pe cineva care a încălcat un document de partid care nu a fost făcut public (nici măcar în cercul restrâns din interior).
P.S. 2 - În cazul celor doi consilieri judeţeni Şerban e vorba de o coincidenţă de nume. În traducere liberă, Iulia Şerban are alt soţ decât Ciprian Şerban şi... el la fel, altă soţie decât Iulia Şerban.
P.S. 3 - cred in continuare că într-o echipă (chiar dacă se numeşte "partid") e nevoie de disciplină. Dar nu una oarbă, nord-coreeană, ci una bazată pe transparenţă (măcar minimă), respect reciproc, fair-play.

4 comentarii:

 1. Sa fim seriosi PPDD Neamt nu a fost niciodata condus ci patronat . Aceasta este problema .

  Iosub Robert

  RăspundețiȘtergere
 2. tradatorii isi merita soarta:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Fiecare cu parerea lui. Oricum, nu impartasesc pe nici una din cele doua de mai sus...

  RăspundețiȘtergere
 4. Care is ingeri si care demoni?

  RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!