14 feb. 2012

La 88 de ani, abandonată sub zăpezi 10 zile

Văd la televizor şi nu-mi vine să cred: undeva în România anului 2012, tuşa Ileana a văzut oameni după 10 zile în care a stat în casa acoperită de zăpadă. Locuieşte undeva la margine de sat şi azi, când au ajuns rudele - odata cu reporterii unei televiziuni, ciudată întâmplare!!! - femeia de 88 de ani (!) a văzut, în sfârşit, chip de om în bătătura sa.
Nu, nu e poveste şi nici scenariu de film. E o ştire de la televizor şi înclin să cred că e reală...
Cum a supravieţuit femeia în această perioadă? Spune chiar ea: "Am avut lemne în casă şi aici lângă uşă. Am fiert mălai cu apă topită din zăpadă. Am băut, tot aşa, apă din zăpada topită în ceaun, că fântâna e departe, cine să ajungă la ea...".
E văduvă de opt ani. Avea un singur suflet în curte, un câine care nu a supravieţuit că nu a avut cine să-i dea un colt de mămăligă, acolo, la cuşca de lângă gard, unde era legat...
Azi au ajuns la tuşa Ileana nepoţii. Uraaaa... Nu mă întreb de ce nu au săpat, în astea 10 zile, potecă prin zăpadă cu mâinile pănă acum, nu de ce e nevoie de primar, viceprimar sau consilieri atât de câini la suflet. Ce rost ar avea? Oricum, şi medicul şi preotul din sat ar trebui să declare decedată în acea zonă ideea de omenie şi solidaritate...
Mă întreb însă dacă, prin zăpadă sau în zbor nu ar fi ajuns mai repede rubedeniile dacă tuşa Ileana ar fi murit, trebuia îngropată şi... împărţită averea? Ei?

3 comentarii:

 1. Buna ziua

  Avem on intrebare pentru responsabilii judetului:

  Cine se ocupa cu deszapezirea in comunele judetului?
  in comuna CORDUN este stricat buldozerul primariei si strazile
  comunei sunt innametite cu troiene de zapada iar oamenii trebuie sa mearga la serviciu
  cu cine trebuie sa luam legatura pentru acest lucru? cine este platit sa faca acest lucru ?


  Va multumim - acum 11 zile va trimiteam asa un mail

  foarte mult v-a interesat asa ceva.. dar de scris pe bloguri va pricepeti, sa va mai creasca rating-ul ..

  RăspundețiȘtergere
 2. Si te gasisi tu, marele violet, sa salvezi baba! Da' pe DD cine ti-l salveaza de la faliment? :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!