13 iul. 2010

Partidul Poporului si-a tras imn: IMPOZITUL PE CRUCE (Generic & Dan Ciotoi, versuri - Victor Mihalache) - video si versuri

Am trait-o si pe asta: Partidul Poporului si-a tras imn. Il canta Dan Ciotoi si formatia Generic (daca nu ati auzit despre ei, mai culturalizati-va, mai cititi despre aparitia manenelor antedecembriste). Numele imnului e penetrant pentru romanul aflat in criza: IMPOZITUL PE CRUCE.
Diaconescu a zis astaseara ca si el il aude in premiera dar eu nu cred. Pare a fi un imn creat strategic pentru electoratul caruia i se adreseaza, are mesaj, are cuvinte cheie, face trimitere la saracie dar si la religia crestina. Adica are toate ingredientele pentru un mesaj directionat spre electoratul care nu pune mare pret pe cele spirituale si care voteaza cu stomacul (cam gol).


1.

Undeva, pe harta lumii lăcrimează un pământ
Sărăcit şi pustiit, parcă-mprăştiat de vânt
Şi cu oamenii plecaţi peste multe mări şi ţări
Căutându-şi alinarea, rătăcind prin alte zări.
                                             Sărac în ţară bogată
                                             Sigur nu mai vrei să taci
                                             Şi cu mintea luminată
                 refren                  Ştii acum ce vrei să faci:
                                             Liber să trăieşti în ţară
                                             Şi la toţi să poţi să spui:
                                             Ne-aduce speranţa iară
                                             Partidul Poporului.
 2.                                           
Răstignit de interese e poporul la răscruce,
Că de ar putea i-ar pune un impozit şi pe cruce
Şi l-ar vinde prin talciocuri undeva pe la străini
După ce i-au pus pe creştet şi cununa cea cu spini.
                                                  -refren-
 3.
Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, când oare?
Mai putem spera să scoatem acest popor din vâltoare?
Vino, nu mai sta pe margini sub bătaia norului,
Scrie-acum istorie-n Partidul Poporului!
                                                  -refren-
  
Pentru cei care nu au vazut imnul cantat, trebuie sa precizam ca ritmul e unul etno-dance, tip hora. Adica, la chermeze de partid dar nu numai se poate dansa in cerc (hora), pe perechi sau fiecaruia cum ii vine. Adica e usor de dansat (unu-doi sau un-doi-trei... un-doi-trei). Pentru cei care nu au uitat inca toate ingredientele campaniei prezidentiale din 2009, melodia celor de la Generic seamana cu asa-numita "Maneaua lui Basescu" a lui Guta (numita aiurea manea, fiind vorba tot de o hora).

Revenind la versuri. Inchipuiti-vi-le cantate printre tarabe la piata sau obor, la nunti si cumatrii. Ce retine romanasul afectat de impozite sau de pahare?
Cred ca urmatoarele cuvinte sau mesaje (directe sau implicite):
- "lacrimeaza un pamant" (penetrant e si "lacrimeaza" dar si "pamant" pentru cei cu simtul proprietatii sau legati de locuri)
- "oamenii plecati peste multe tari si mari" (putini sunt cei care nu au rude plecate la munca afara - a se vedea cazul evolutiei lui Carmen Serban)
- refremul, in prima parte, aminteste de offul revolutionar "muntii nostri aur poarta..." iar in partea a doua vine - bum! - solutia: "Ne-aduce speranta iara Partidul Poporului" (nici macar nu promite lapte si miere ci ceva care nu costa - speranta!!!)
- strofa a doua e cea mai puternica: "rastignit de interese e poporul"; poporul e deja transformat in victima, si ce victima, Isus!!!, mesajul implicit fiind ca toti cei care l-au condus in ultimul timp sunt intruparea lui Iuda, a preotilor evrei sau a romanilor care l-au rastignit.
- "impozitul pe cruce" - geniala expresie ca mesaj dinspre opozitie;
- ca la manual, strofa a treia intareste mesajul ca speranta si salvarea vin musai de la Partitul Poporului de la providentialul "Dan Diaconescu in direct".

Este evident ca e vorba de un mesaj superstrategic (bine directionat) si i-am spus asta si celui care a creat aceste versuri. A, nu v-am spus despre cine e vorba. Vic-tor Mi-ha-la-che!!! Unii nemteni si-l amintesc poate pe mustaciosul cu figura blanda care a prezentat multe din spectacolele organizate la Piatra Neamt sau in judet in primii ani de dupa 2004.
Nu stiu cati bani a luat sau va lua Victor de la DDD dar eu ii sugerez sa-si inregistreze urgent imnul la OSIM si sa faca un contract beton. Ca sa nu ia teapa. Ca daca intra iar (caz putin probabil in viitorul imediat) DDD dupa gratii, ramane doar cu multumirile oferite in direct.
Iar in cazul in care - Doamne fereste! - ajunge DDD la Cotroceni, Victoras ia aminte ca si presedintii mai uita! :))

update 1: Ia clatiti-va ochii si sufletul si cu varianta video


Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

7 comentarii:

  1. Il iau astia la misto pe Diaconescu, dar pe iuteala lui de mana si nebagarea altora de seama parca vad ca ne trezim pe post de presedinte sau premier cu un diktator de asta mic...

    anti-generic

    RăspundețiȘtergere
  2. La cat se fura in tara asta, foarte bine ca apare un Diaconescu care ii va curata pe toti hotii astia. Poporul moare de foame si consilierul ala al lui Nastase si-a facut de ziua lui chiolhan in care numai pe Patricia Kass a dat 80.000 de euro... Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau sa ma inscriu in partid

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca au luat altdata voturi cu ghiotura Vadim cel Groaznic sau Becali Pastorul de ce sa nu-si faca partid si Diaconescu cel Blajin si Balbait?

    RăspundețiȘtergere
  5. De-a lungul istoriei omenirea s-a temut de tirani fara a considera vreo secunda adevaratele temeri: pe de o parte interesele materiale/financiareale ale celor din spatele "tiranilor" , iar pe de alta parte prostia si ignoranta maselor mereu bucuroase ca au "piine si circ" gratis.
    Imi dau seama ca vor fi suficient de multi cretini care sa se "impinga" in orice nou partid cu platforma mai mult sau mai putin tembela doar de dragul de a mai avea subiecte de comentarii aiurea la un shpritz.
    Reflectati asupra vorbelor "aruncate"acum vreo 200 de ani de doi "diletanti" celebri.
    Cita dreptate au avut si cum se aplica totul la nivel mondial in zilele astea, nu-i asa?

    I see in the near future the crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for my county. Corporations are enthroned and corruption in high places will follow. The money power will prolong it's reign by working on the prejudices of the people until all wealth is aggregated in the hands of a few and the republic is destroyed.



    Abraham Lincoln

    If the American people will allow private banks to control the issuance of the currency first by inflation and then by deflation the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all their property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered.



    Thomas Jefferson.

    RăspundețiȘtergere
  6. subcultura,cum poate accepta un diaconescu asa ceva decat daca acest partid se adreseaza chefliilor,cersetorilor,aurolaciloe , pirtarilor imi pare rau am crezut ca-i ceva serios,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurolaci si cersatori? SA MORI TU? Bai copil prost de comunisti, tu sti ce inseamna "Sarac in tara bogata?" Iesi pe strada si vezi oameni cu 3 facultati care nu au loc de munca si se aseamana cu cersatorii, cine vorbeste de subcultura! Bai cultule, ia zi-mi ce inseamna Teoria Cauzalitatii cu aplicatii in stiinta si filosofie? Sti sa imi spui ce
      a spus Einstein despre Religie si Stiinta si de ce a gresit cand a spus ca totul e relativ? Sti sa explici de ce unele lucruri nu sunt relative ci absolute? Ce inseamna inductie? Dar transpunerea simpatetica ce inseamna? Transpunerea simpatetica e aia care tu nu o ai prietene! Adica abilitatea te pune in locul altcuiva simtind ce simte el/ea. Tu vorbesti noua de incultura mai nimeni in drum? Sti cine e Mircea Chelaru, unul din varfurile de lance ale PPDD, care intrece orice prof universitar si a impresionat pana si academicienii? Da pe Horia Mocanu, doctor in Stiinte Politice? Partidul piratilor, jegosilor, hotilor, satanistilor, egoistilor si ingratilor este USL! Uniunea "Socialist-Liberala" ala e partidul piratilor si mafiotilor prietene!

      Ștergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!