10 aug. 2009

Artistul popular Neculai Popa la 90 de ani!

Artistul isi primeste musafirii (conducerea CJ Neamt si ansamblul folcloric Floricica de la Munte)


In ograda de la Tarpesti se incinge o hora


Urarile adresate de presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu


Destin in versuri - vorbele sarbatoritului


Finalul aniversarii


Detalii: Pe 13 august, Neculai Popa (mester popular nemtean cunoscut pentru creatia deosebita in domeniul mastilor populare dar si pentru sculptura in lemn sau piatra) implineste 90 de ani. Cu cateva zile in avand, (duminica, 9 august), conducerea CJ Neamt si Ansamblul Folcloric Floricica de la Munte au purces la Tarpesti - Neamt sa-i ureze la multi ani.
In afara de presedintele CJ Neamt Vasile Pruteanu, de vicele Mircea Pintilie, de poetul Adrian Alui Gheorghe (seful Inspectoratului judetean de Cultura), prin ograda omului au trecut multi, multi nemteni si nu numai (la un moment dat a aparut si Daniel Buzdugan) care au tinut sa-i faca o urare lui Neculai Popa.
Capelmaistru a fost actorul Ionut Cucoara (noul director al Centrului pentru Cultura si Arte Carmen Secularae Neamt)

2 comentarii:

  1. Ii doresc maestrului multa pace si liniste in suflet!
    In alta ordine de idei, felicitari CJ Neamt pentru organizarea, la Piatra Neamt, a festivalului-concurs pentru copii ,,Cerbul de aur - junior". Este un lucru minunat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Laudabila initiativa celor de la CJ Neamt si a celorlalte autoritati de a face cuvenita plecaciune in fata unui suflet de artist asa de mare cum e maestrul Popa.
    E un semn, un simbol ca e bine sa ne apreciem semenii atunci cand sunt langa noi, cand ne mai putem bucura de flacara lor.
    Plecaciune, Neculai Popa!!!

    Preot Andrei

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!