3 iun. 2011

TRĂIENENII CARE IUBESC FOTBALUL SUNT ALUNGAŢI LA MARGINEA SATULUI

Răzbunarea arma unor inteligenţi din administraţia zăneşteană
TRĂIENENII CARE IUBESC FOTBALUL SUNT ALUNGAŢI LA MARGINEA SATULUI
·         E trist când buruienile nu sunt doar în curtea şcolii ci şi în fruntea comunităţii

Nebunul de Daniel Vinca organizează ceva fotbal la Traian. Lângă nebun sunt şi alţi nebuni care sprijină ideea că în comuna unde nu se întîmplă nimic (nu tu proiecte europene sau guvernamentale, nu tu acţiuni socio-comunitare; pardon, cu excepţia Zilei Comunei pentru care „Stan şi Bran” – cu locotenenţii lor, de la Decebal încoace – pregătesc un tun de 500 de milioane) se poate întâmpla ceva, fără un leu cheltuit din banul public, fără un leu deturnat în conturile firmelor proprii sau ale neamurilor.
Dar cum adică să se întâmple fără să se mute bani prin cele buzunare încăpătoare şi fără ca profitorii să se mai si dea bulină la microfoane? Nu, nu se poate aşa ceva! Este ofensă adusă autorităţii tandemului “Stan şi Bran” (sau “Facturică şi Weisser”), este o gravă injurie adusă autorităţii bazată pe ameninţare şi şantaj.
Şi începe povestea de groază (încă o consider poveste până verific în amănunt, pentru că nu îmi vine să cred că în 2011 unii încă îi mai consideră pe zăneşteni preşuri de şters pe picioare): “regele” din administraţia locală o sună pe “regina” din învăţământul local. Mesajul e clar: nimeni nu poate deranja buruienile de pe terenul de fotbal de la Şcoala Traian. Nici măcar coasa, nici măcar tenişii fotbaliştilor (mai tineri sau mai... grizonaţi) din satele Traian şi Zăneşti! “Regina” transmite acelaşi mesaj “turelor” de la Şcoala Traian. Probabil că, pentru a întreţine poluarea psihică, zilele următoare, “regele” va anunţa Poliţia Judeţeană, IGPR, SRI, SPP, DIICOT şi puşcaşii marini.
Nebunul şi ceilalţi nebuni au o veste proastă pentru “cuplul princiar”: vedeti-vă de treaba pentru care sunteţi plătiţi din bani publici. Dacă tot nu reuşiţi să apreciaţi faptul că altcineva reuşeşte să renască – fără un leu deturnat din bani publici – spiritual civic în zonă, cugetaţi mai adânc înainte de a da cu coasa în sufletul celor care plătesc taxe şi impozite pentru lefurile voastre.
Vreţi circ? Dresaţi-vă singuri! Noi, nebunii, vom juca fotbal pe un teren care nu e intabulat încă pe numele neamurilor voastre. Agitaţi-vă! Amendaţi-ne! Arestaţi-ne! E limita falsei voastre puteri. O putere doar răstită prin ordine sovietice prin telefon. Şi vom juca fotbal pe acel teren plin de buruieni (halal spirit gospodăresc al “regelui”, “reginei” şi “pionilor” lor) după ce noi, nebunii, îl vom curăţă. Recunoaştem smerit că o vom face gratis (de fapt, pe banii noştri) şi nu pe ‘jdezeci de milioane cum aţi fi făcut-o voi. Pardon, de fapt i-aţi economisit ca să vă ajungă pentru grupul social estimat la 1200 euro/mp.
Ştim, noi suntem nebuni(şi hoţi, şi bandiţi, şi criminali... şi cum vreţi voi). Voi – “rege”, “regină”, “clown care se vrea rege” şi tot aşa... Vă e regatul prăfuit la propriu şi la figurat, vă admiraţi închipuite haine cu firet de aur dar cineva o sa vă spună că sunteţi în pielea goală. Şi – mai grav!!! – cu sufletul gol.
Trăienenii şi zăneştenii vor juca fotbal la Traian. Vor strânge buruienile de pe terenul de sport de la Traian. Vom anunţa şi noi şi Poliţia şi Inspectoratul Şcolar despre cum curtea şcolii e confiscată cu diverse binecuvântări (nu ar fi primul caz în zonă). Şi, pentru că am citit că fugiţi ca şobolanii când e vorba de aşa ceva, vom anunţa şi presa. Că şi jurnaliştii se pricep la cosit buruieni. La propriu şi la figurat!

2 comentarii:

 1. Daniele, fixismul acestor vremelnici conducatori arata ca si la Zanesti a venit vremea schimbarii. Tu si prietenii tai sa nu va lasati. Suntem si vom fi alaturi de voi multi mai multi decat isi pot inchipui unii care sunt depasiti de situatie.

  Marc

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnule Vinca, noi, locuitorii din Traian va multumim pentru cele cateva ore in care ne-ati reamintit ca suntem oameni nu niste stramutati, ca suntem cetateni nu doar un numar de buletine bune de folosit la vot.
  Domnule Vinca, va multumim ca ne-ati redat terenul de fotbal, va multumim ca ne-ati redat increderea in noi.
  A fost prima data cand am stat aproape de dumneavoatra si am vazut ca in ciuda experientei sunteti un om ca noi toti, stiti sa si zambiti sa va si incruntati. Stiti sa vorbiti si despre ce vorbiti.
  Sunt alaturi de dumneavoastra si vom fi tot mai multi.

  RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!