16 iul. 2013

"plumbul zilei" pe blog


Avem un chiriaș nou, "plumbul zilei" îi zice. Nu e de la lada de vechituri dar e tot pentru vitrina de recuperări. Și e și plăcut dar și datorie să recuperezi ceva ce ai creat chiar tu.
Cu timpul, poate valoarea îi va da vechime, vechimea îi va da valoare. Om vedea...
A, particula "zilei" nu se referă la frecventă. De unde atâta hărnicie? Ci la pretenția (subiectivă, ca orice pretenție a unui autor) că e cel mai deștept, mai frumos și mai devreme-acasă (cum se spune) gând emis pe planetă în acea zi...


De ce "plumb"? Aici e autoservire. Fiecare poate regăsi sensul care-i definește cel mai bine legătura dintre sentimentul generat de modesta tabletă și poziționarea semantică față de "plumb". Pentru mine, "plumb" a devenit sinonim cu "gând". Gând bun, sau vesel, sau nervos, sau chinuit, sau măcinat, sau... ce mai?, ca viața asta de zi cu zi.

"Frumoasă și împuțită", spunea un mentor despre meseria gazetarului, despre misia de a scrie, înghițind sau scrâșnind sentimentul ce dă uneori să țâșnească. Ei bine, plumbul meu - plumbul nostru! - va fi și rece și cald, și greu și ca o mângâiere, va fi și glonte și mână întinsă.
Eu și prietenul "plumbul" vă așteptăm pe aici.

Subiecte sunt, oameni frumoși sunt, idioți și idioate, la greu (din păcate), deci și gânduri și plumbi!

P.S. - 
plumb - condei, creion (arh.), glonț, greutate, proiectil, tipar (clasic, vechi), pecete, lest (și în pescărie), plombă (stomatologie), protecție (antiradiații)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!